Coreea de Nord exclude un dialog cu SUA pe tema programului nuclear

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Coreea de Nord a exclus marti posibilitatea unor discutii cu Statele Unite ale Americii cu privire la programul sau nuclear si drepturile omului, ca reactie la presupusa dorinta a Washingtonului de a rasturna regimul comunist, relateaza AFP citata de Agerpres.

Phenianul ‘nu va permite niciun dialog pe tema drepturilor omului sau a dosarului nuclear cu un inamic care vrea sa il inlature’, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe nord-coreean, citat de agentia oficiala KCNA.

Ideea denuclearizarii peninsulei coreene este ramasa ‘fara obiect’ din cauza politicii americane axate pe inlaturarea Coreii comuniste si a modelului sau social, potrivit aceleiasi surse. ‘Este de la sine inteles ca o parte nu poate discuta in mod unilateral dezarmarea sa cand partea adversa este hotarata sa o distruga cu orice pret’, a insistat purtatorul de cuvant al diplomatiei nord-coreene.

Coreea de Nord incearca sa convinga SUA sa reia negocierile multilaterale pe tema sistarii programului sau nuclear, dar Washingtonul si Seulul asteapta un gest prealabil din partea Phenianului. Intrate in punct mort din 2009, aceste negocieri in format de sase, ce vizeaza sa determine Nordul sa renunte la dezvoltarea tehnologiei nucleare militare in schimbul unui ajutor financiar si umanitar, reunesc cele doua Corei, China, SUA, Rusia si Japonia.

Phenianul a lansat recent o ‘ofensiva de sarm’ diplomatic menita sa impiedice adoptarea unei rezolutii a Natiunilor Unite care sa ceara reclamarea sa in fata Curtii Penale Internationale (CPI) pentru crime impotriva umanitatii, noteaza AFP.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2