Coreea de Nord il califica pe Obama drept “maimuta”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

obamaCoreea de Nord a acuzat sambata SUA ca a privat-o de conexiunea internet la inceputul saptamanii si l-a calificat pe presedintele american drept “maimuta” pentru ca a incurajat cinematografele sa proiecteze filmul “Interviul care ucide!”, o parodie la adresa liderului nord-coreean, relateaza AFP citata de Agerpres.

Barack “Obama este in continuare imprudent in vorbe si in actiuni ca o maimuta intr-o padure tropicala”, afirma Comisia Nationala pentru Aparare nord-coreeana (NDC), acuzandu-l pe presedintele american ca a incitat salile de cinema sa ruleze filmul in ziua de Craciun.

“Daca SUA continua sa fie arogante, despotice si sa utilizeze metode de gangster in pofida avertismentelor repetate (ale Coreii de Nord), ele vor trebui sa tina minta ca actiunile lor politice ratate vor antrena ineluctabil lovituri mortale”, a afirmat un purtator de cuvant.

In urma cu o luna, studiourile Sony au fost tinta unui atac informatic masiv pe care FBI l-a atribuit, in urma anchetei, Coreii de Nord. Phenianul, care s-a declarat ostil in mod deschis lansarii filmului ‘Interviul care ucide!’, o comedie despre un complot fictiv al CIA pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-Un, a negat.

Dupa ce anulase, initial, lansarea filmului prevazuta pentru 25 decembrie, Sony si-a schimbat decizia, programand lansarea acestuia in unele sali de cinema in SUA in ziua de Craciun si pe internet din 24 decembrie.

Obama a repetat ca Sony nu ar fi trebuit sa anuleze lansarea filmului.

Coreea de Nord a fost privata scurt timp de conexiunea internet marti, a doua zi dupa o prima intrerupere generala de noua ore, care ar putea sa fi fost orchestrata in chip de represalii fata de o eventuala piratare a filmului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2