Coreea de Nord: Japonia intareste sanctiunile

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Japonia a anuntat vineri intarirea sanctiunilor sale impotriva Coreii de Nord prin inghetarea activelor unor companii chineze si namibiene suspectate de comert cu Phenianul, in speranta de a stopa programele balistic si nuclear nord-coreene, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Aceasta initiativa intervine la cateva zile dupa ce SUA au luat masuri impotriva a 10 organizatii si sase persoane particulare, chinezi si rusi, acuzate de a ajuta financiar Coreea de Nord prin importul de carbune.

“Vom continua sa indemnam Coreea de Nord sa se indrepte spre denuclearizare”, a declarat purtatorul de cuvant al guvernului Yoshihide Suga intr-un briefing de presa. “Acesta este momentul pentru a creste presiunea”, a insistat el.

In vizorul autoritatilor japoneze se afla patru companii chineze si doua din Namibia, precum si doua persoane particulare.

Rolul Chinei, tara cea mai apropiata de regimul nord-coreean, este considerat esential in acest dosar, in timp ce Namibia si-a strans legaturile cu Phenianul in ultimii ani, conform mass-media nipone.

Japonia a impus deja sanctiuni similare entitatilor implicate in achizitionarea de materii prime si in activitatea de cercetare referitoare la programele nuclear si balistic ale Coreei de Nord. Ultimele dateaza de la sfarsitul lunii iulie: acestea au vizat cinci firme, dintre care doua chineze si noua persoane particulare.

Statele Unite si aliatii lor, in special Japonia si Coreea de Sud, sunt in alerta dupa ce regimul de la Phenian a efectuat in iulie doua teste cu rachete balistice intercontinentale (ICBM).

O exacerbare a tensiunilor s-a produs la inceputul lunii august, cand presedintele american Donald Trump a amenintat ca va dezlantui “focul si mania” asupra Coreii de Nord. Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a replicat promitand o salva de rachete asupra insulei americane Guam, in Pacific, proiect pe care a decis in cele din urma sa-l amane.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2