Coreea de Nord: Kim a discutat cu conducerea militara despre intarirea armatei, in contextul ultimatimului dat SUA

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a avut o sedinta cu conducerea militara pentru a discuta despre intarirea fortelor armate ale tarii, a anuntat duminica agentia oficiala nord-coreeana KCNA, cu cateva zile inainte de expirarea ultimatumului dat de Phenian Washingtonului pentru a-si schimba pozitia in problema nucleara, transmit dpa si Reuters, informeaza AGEPRES.

Kim a prezidat o reuniune largita a Comisiei Militare Centrale (CMC) pentru a prezenta ‘situatia interna si externa complicata’, a indicat agentia KCNA.

Liderul de la Phenian a discutat ‘teme importante pentru imbunatatirea decisiva a apararii nationale generale si subiecte esentiale pentru dezvoltarea sustinuta si accelerata a capabilitatilor militare de auto-aparare’, adauga sursa mentionata.

KCNA nu precizeaza cand a avut loc sedinta, dar anuntul survine intr-un context foarte tensionat intre Phenian si Washington din cauza programului nuclear nord-coreean si a testelor repetate cu rachete.

Conducerea de la Phenian a subliniat ca nu este interesata de noi discutii cu SUA privind dezarmarea atat timp cat Washingtonul refuza sa-i ridice sanctiunile.

Anterior in decembrie, ministrul adjunct nord-coreean de externe, Ri Thae Song, a declarat ca SUA au termen pana la sfarsitul acestui an pentru a oferi concesii.

‘Depinde in totalitate de SUA ce cadou de Craciun vor alege’, a afirmat el.

Negocierile au intrat in impas dupa esecul summitului care i-a reunit pe presedintele american Donald Trump si pe liderul nord-coreean Kim in februarie, in Vietnam.

Partile nu au reusit sa convina asupra pasilor de urmat pentru reducerea tensiunilor, iar Coreea de Nord a efectuat de atunci in mare mai multe teste cu rachete cu raza scurta.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2