septembrie 24, 2021

Coreea de Nord a lansat o racheta balistica

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

racheteCoreea de Nord a lansat miercuri o racheta balistica, din partea de est a tarii catre apele din largul coastelor sale estice, a anuntat statul major al armatei sud-coreene, citat de agentia Yonhap. Lansarea a avut loc la ora locala 7.50 si a fost prima dupa data de 19 iulie.

Potrivit Reuters, lansarea de miercuri se incadreaza intr-o serie de incalcari ale rezolutiilor Consiliului de Securitate al ONU. Racheta lansata miercuri, de tip Rodong, cu raza medie de actiune, a parcurs aproximativ 1000 de km, a declarat o sursa guvernamentala de la Seul, potrivit Yonhap. In iulie fusesera lansate doua rachete Rodong si o racheta Scud cu raza mai scurta.

Potrivit agentiei de presa sud-coreene, este vorba despre o etalare a fortei din partea Coreei de Nord, dupa instalarea unui sistem avansat anti-racheta al Statelor Unite in Coreea de Sud. Sistemul Terminal High Altitude Area Defense (THAAD, aparare regionala la mare altitudine) este o incercare de a contracara amenintarile in crestere, nucleare si cu rachete, din partea Coreei de Nord.

Japonia a reactionat la lansarea de miercuri prin punerea in alerta a fortelor sale de aparare nationala, informeaza DPA. Masura a fost ordonata de ministrul apararii, Gen Nakatani.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2