Coreea de Nord le-a cerut SUA sa se decida “ce fel de cadou” vor sa primeasca de Craciun

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Phenianul a subliniat marti ca se apropie de scadenta termenul dat Statelor Unite ca pana la sfarsitul anului sa-si schimbe ‘politicile ostile’ fata de Coreea de Nord si sa prezinte o noua propunere in negocierile nucleare, avertizand ca tine de Washington sa decida cel fel de ‘cadou de Craciun’ vor sa obtina, potrivit KCNA – agentia oficiala de presa a Phenianului – citata de Reuters si Yonhap, informeaza AGERPRES.

Ri Thae Song, viceministru de externe nord-coreean responsabil de relatiile cu SUA, a declarat ca apelul Washingtonului la continuarea discutiilor nu este decat un ‘biet truc urzit pentru a mentine RPDC in obligatia de dialog si a utiliza (aceasta tema) in favoarea situatiei politice si a alegerilor din SUA’, a transmis agentia oficiala nord-coreeana, utilizand initialele denumirii oficiale a Coreei de Nord (Republica Populara Democrata Coreeana /RPDC/).

‘RPDC a facut tot posibilul, cu maxima perseverenta, sa nu dea inapoi de la pasii importanti facuti din proprie initiativa’, a spus Ri.

‘Ceea ce ramane de facut acum depinde de SUA si le revine lor sa decida ce fel de cadou de Craciun vor alege sa obtina’, a adaugat inaltul diplomat nord-coreean.

Coreea de Nord cere Washingtonului sa-si reconsidere pozitia in negocierile cu privire la denuclearizare, care au inregistrat putine progrese in pofida a trei intalniri intre liderii celor doua tari.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *