septembrie 28, 2021

Coreea de Nord le-a cerut SUA sa se decida “ce fel de cadou” vor sa primeasca de Craciun

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Phenianul a subliniat marti ca se apropie de scadenta termenul dat Statelor Unite ca pana la sfarsitul anului sa-si schimbe ‘politicile ostile’ fata de Coreea de Nord si sa prezinte o noua propunere in negocierile nucleare, avertizand ca tine de Washington sa decida cel fel de ‘cadou de Craciun’ vor sa obtina, potrivit KCNA – agentia oficiala de presa a Phenianului – citata de Reuters si Yonhap, informeaza AGERPRES.

Ri Thae Song, viceministru de externe nord-coreean responsabil de relatiile cu SUA, a declarat ca apelul Washingtonului la continuarea discutiilor nu este decat un ‘biet truc urzit pentru a mentine RPDC in obligatia de dialog si a utiliza (aceasta tema) in favoarea situatiei politice si a alegerilor din SUA’, a transmis agentia oficiala nord-coreeana, utilizand initialele denumirii oficiale a Coreei de Nord (Republica Populara Democrata Coreeana /RPDC/).

‘RPDC a facut tot posibilul, cu maxima perseverenta, sa nu dea inapoi de la pasii importanti facuti din proprie initiativa’, a spus Ri.

‘Ceea ce ramane de facut acum depinde de SUA si le revine lor sa decida ce fel de cadou de Craciun vor alege sa obtina’, a adaugat inaltul diplomat nord-coreean.

Coreea de Nord cere Washingtonului sa-si reconsidere pozitia in negocierile cu privire la denuclearizare, care au inregistrat putine progrese in pofida a trei intalniri intre liderii celor doua tari.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2