Coreea de Nord: Participare de 99,97% la alegerile locale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

alegeri-in-coreea-de-nord-oamenii-au-dreptul-sa-aleaga-candidatii-aprobati-de-partidul-unic-316965Coreea de Nord a anuntat luni o rata de participare de 99,97% la alegerile care au avut loc duminica, organizate pentru alegerea in adunarile locale a consilierilor numiti de partidul unic, transmite AFP citata de Agerpres.

In general, rata de participare la alegerile din Coreea de Nord este de aproape 100%.

„Toti alegatorii au luat parte la vot cu un entuziasm extraordinar pentru a consolida puterea revolutionara”, a comentat agentia de stat KCNA.

Nord-coreenii care se afla in strainatate in ziua alegerilor nu pot vota. Pentru persoanele in varsta sau bolnave se organizeaza „urne mobile”.

Liderul regimului, Kim Jong-Un, care i-a urmat in functie tatalui sau decedat in decembrie 2011, a votat in capitala Phenian.
In cursul celor patru ani ai mandatului, adunarile populare locale se reunesc o data sau de doua ori pe an pentru a vota bugetul si a investi conducatorii numiti de partidul unic, Partidul Muncitorilor.

In 2011, 28.116 de candidati au fost alesi consilieri in adunarile locale fara sa le lipseasca vreun vot.

Coreea de Nord, condusa de dinastia Kim de peste sase decenii, a organizat anul trecut alegeri pentru parlamentul de la Phenian. Rata de participare a fost, de asemenea, de 99,97%.

In trecut, aceste alegeri reprezentau ocazia de a constata absenta unor personalitati importante ale regimului, semnaland o posibila dizgratie.

Serviciile sud-coreene de informatii estimeaza ca zeci de responsabili nord-coreeni au fost victime ale epurarii sub Kim Jong-Un.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2