Coreea de Nord ramane o amenintare nucleara in pofida angajamentelor facute la Singapore, potrivit lui Donald Trump

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele american Donald Trump a calificat vineri arsenalul nuclear nord-coreean drept o ”amenintare exceptionala si extraordinara”, pentru a justifica mentinerea sanctiunilor Washingtonului contra Phenianului, la numai zece zile dupa intalnirea sa istorica de la Singapore cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, transmite sambata AFP, informeaza AGERPRES.

Pentagonul a anuntat, totusi, la cateva ore suspendarea pe termen nedefinit a noilor exercitii comune americano-sud-coreene, in vederea sustinerii negocierilor diplomatice in desfasurare cu Coreea de Nord.

”Nu mai exista amenintare nucleara din partea Coreii de Nord”, afirma liderul de la Casa Alba la revenirea sa la Washington dupa summitul istoric de la Singapore, din 12 iunie.

Insa, o declaratie prezidentiala trimisa vineri Congresului Statelor Unite are un ton absolut diferit, explicand motivele pentru care Washingtonul va mentine sanctiuni economice dure fata de Phenian.

”Existenta si riscul proliferarii materialelor de fisiune in scopuri militare in Peninsula Coreea si actiunile si politicile guvernului Coreii de Nord continua sa constituie o amenintare exceptionala si extraordinara pentru securitatea nationala, politica externa si economia Statelor Unite”, a scris vineri presedintele Donald Trump.

In aceasta declaratie oficiala, liderul american justifica astfel mentinerea sanctiunilor contra Phenianului si prelungirea cu inca un an a ”starii de urgenta nationale” decretate in 2008 in aceasta privinta.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2