Coreea de Nord: Rata de participare la legislative de 99,99%, toti candidatii alesi cu 100% din voturi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Rata de participare la alegerile legislative desfasurate in Coreea de Nord la sfarsitul saptamanii trecute a fost de 99,99%, superioara celei de 99,97% inregistrate la scrutinul precedent, conform presei oficiale de la Phenian, transmite marti AFP, informeaza AGERPRES.

Republica Populara Democrata Coreeana (RPDC), numele oficial al tarii, este condusa cu mana de fier de formatiunea liderului Kim Jong Un, Partidul Muncitorilor.

La fiecare cinci ani, totusi, milioane de nord-coreeni sunt chemati sa voteze pentru Adunarea Suprema a Poporului, parlamentul tarii. In fiecare circumscriptie exista un singur candidat, aprobat in prealabil de partidul unic, astfel incat rezultatul votului este, practic, dinainte cunoscut.

In acest an, rata de participare a fost de aproape 100%, singurii nord-coreeni care nu au si-au putut exercita votul fiind cei care ‘se aflau in strainatate sau lucrau pe mare’, a mentionat agentia oficiala KCNA.

La fel ca in 2014, fiecare din cei 687 de candidati a obtinut 100% din voturi.

‘Toti alegatorii au participat ca un singur om la acest scrutin care cimenteaza puterea unui popor la fel de solid ca o stanca’, a notat agentia nord-coreeana, citand un raport publicat de Comitetul electoral central.

‘Suta la suta dintre ei au votat in favoarea candidatilor la mandatul de deputat in Adunare inregistrati in circumscriptiile respective’, a precizat KCNA.

AFP mentioneaza ca o lista precisa a candidatilor nu este disponibila, dar, potrivit agentiei sud-coreene Yonhap, Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean si colaboratoare apropiata a acestuia, figureaza printre noii alesi.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2