Coreea de Nord a repornit un reactor nuclear

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Imagini recente din satelit arata ca regimul nord-coreean a repornit un reactor nuclear la complexul sau nuclear de la Yongbyon, a anuntat vineri un think-tank american, relateaza sambata DPA, informeaza AGERPRES.

38 North, un program al Institutului SUA-Coreea, a afirmat ca imaginile din 22 ianuarie in care se pot vedea vapori proveniti de la un sistem de racire al reactorului indica faptul ca reactorul nuclear a fost repornit.

Cu toate ca reactorul are o putere de numai cinci megawati, el este utilizat pentru a produce plutoniu destinat programului de arme nucleare al Coreii de Nord.

Tensiunile s-au intensificat in regiune anul trecut dupa ce Phenianul a efectuat doua teste nucleare si a lansat peste 20 de rachete balistice.

Presa sud-coreeana, citand surse militare, a relatat saptamana trecuta ca Phenianul s-ar putea pregati pentru lansarea a doua rachete balistice intercontinentale (ICBM). In discursul sau de Anul Nou, liderul nord-coreean Kim Jong Un a afirmat ca tara sa a ajuns la etapele finale de dezvoltare a ICBM.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2