Coreea de Nord respinge acuzatiile Statelor Unite si declara ca nu are legatura cu niciun atac cibernetic

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Un purtator de cuvant al Ministerului nord-coreean de Externe a declarat joi ca Phenianul nu are legatura cu niciun atac cibernetic, acesta fiind primul raspuns al Coreei de Nord dupa ce Statele Unite au acuzat-o public pentru un atac cibernetic la scara mondiala, informeaza Reuters, transmite AGERPRES.

“Asa cum am spus in mod clar in mai multe ocazii, nu avem nimic de-a face cu atacul cibernetic si nu simtim nevoia de a raspunde (…) la astfel de acuzatii absurde ale SUA”, a afirmat purtatorul de cuvant, potrivit agentiei oficiale de presa nord-coreene, KCNA.

Acuzatia Statelor Unite este o provocare politica serioasa impotriva Coreii de Nord, pe care Phenianul nu o va tolera niciodata, a mai spus purtatorul de cuvant.

Statele Unite au acuzat oficial luni Coreea de Nord ca s-a aflat la originea atacului cibernetic mondial “Wannacry”, care a afectat circa 300.000 de calculatoare din 150 de tari, aminteste AFP.

Atacul cibernetic din mai a afectat spitale, banci si alte companii.

Coreea de Nord este suspectata ca s-a aflat la originea acestui virus informatic si a solicitarilor de a fi platite recompense pentru ca utilizatorii sa isi poata recapata accesul la calculatoare.

“Acest atac amplu a costat miliarde, iar Coreea de Nord este direct responsabila”, a scris consilierul de securitate interna al presedintelui american Donald Trump, Tom Bossert, in Wall Street Journal. “Luam in serios aceste acuzatii. Ele se bazeaza pe probe”, a subliniat Bossert.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *