Coreea de Nord restrictioneaza accesul strainilor la reteaua de internet mobil

Reclame home 1
Reclame home 1

fotografii cu telefonul mobilStrainii din Coreea de Nord nu mai au acces la reteaua 3G, a anuntat furnizorul de servicii de telefonie mobila din aceasta tara intr-un mesaj transmis abonatilor sai, relateaza Reuters citata de Agerpres.

Nord-coreenii nu pot avea acces la retele straine de internet necenzurate, cu cateva exceptii extrem de rare, dar strainii si vizitatorii din aceasta tara izolata pot cumpara cartele 3G pentru telefoane mobile, care, in general, nu sunt supuse restrictiilor.

„Din nefericire, ne confruntam cu o intrerupere a serviciului de internet din partea furnizorului local pe o perioada nedeterminata. Va vom tine la curent odata ce serviciul va reveni la normal”, a precizat furnizorul, Koryolink, intr-un mesaj in engleza trimis utilizatorilor sai.

Nu se stie deocamdata de ce a fost restrictionat accesul la reteaua de internet mobil, dar masura a fost introdusa vineri dupa amiaza, la o zi dupa ce Hotelul Koryo din Phenian a luat foc, a precizat o sursa cu acces la Koryolink.

Nu se stie daca incendiul de la hotel a afectat serviciul de internet.

Peste 2,5 milioane de persoane sunt abonate la telefonia mobila in Coreea de Nord, o tara cu 24 de milioane de persoane.

Phenianul a mai introdus restrictii asupra accesului strainilor la internetul mobil 3G. Abonamentele cumparate de vizitatorii straini sunt de obicei valabile doar pe durata sederii acestora.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole