Coreea de Nord se confrunta cu cea mai grava seceta de primavara din ultimii 37 de ani

Reclame home 1
Reclame home 1

Mass media nord-coreene au avertizat miercuri ca tara se confrunta cu cea mai grava seceta de primavara din ultimii 37 de ani, fapt ce face sa creasca temerile privind o agravare a penuriei de alimente de care sufera deja aceasta tara izolata si saracita, relateaza EFE, informeaza AGERPRES.

In Coreea de Nord au cazut in medie 54,4 milimetri de precipitatii intre ianuarie si inceputul lunii mai, fiind cel mai scazut nivel din 1982, cand in aceeasi perioada media a fost de 51,2 de milimetri, potrivit agentiei nationale KCNA.

KCNA noteaza ca in orase ca Phenian si Nampo, sau in provinciile Hwanghae de Nord si de Sud si la Gangwon nu a plouat deloc in prima jumatate a lunii mai.

Marti, ziarul Rodong a lansat apel populatiei sa faca eforturi pentru a preveni efectele secetei.

Lipsa ploilor ar putea agrava penuria cu care se confrunta tara, potrivit raportului FAO si Programului Mondial pentru Alimentare (PMA). Potrivit documentului, din cauza randamentului slab al agriculturii din ultimii zece, peste 10 milioane de nord-coreeni (40 % din la populatie) sufera de foame, mai ales intre iunie si octombrie, inainte de culegerea recoltei.

Diferite asociatii umanitare si ONG-uri prezente in tara vorbesc despre albii de rauri secate si de pagube insemnate provocate culturilor de aceasta seceta prelungita de primavara.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2