Coreea de Sud avertizeaza impotriva ”pericolului grav” pe care tigaretele electronice il reprezinta pentru sanatate

PNL

Ministrul Sanatatii din Coreea de Sud a ”recomandat insistent” cetatenilor sa renunte la tigaretele electronice cu infuzii lichide (o practica denumita “vaping”) pe fundalul temerilor crescute legate de efectele acestora asupra sanatatii, urmate de adoptarea unor reglementari stricte impotriva acestei practici pe plan global, informeaza miercuri Reuters, transmite AGERPRES.

Mai multe state ale lumii au retras din magazine tigaretele electronice, restrictionand publicitatea la aceste produse, iar practica ”vaping” si efectele sale asupra sanatatii sunt supuse unei analize atente.

“Situatia din momentul de fata este considerata o amenintare grava la adresa sanatatii publice”, a declarat ministrul sud-coreean al Sanatatii, Park Neung-hoo, in cadrul unei sedinte informative, mentionand cazuri de leziuni pulmonare asociate cu utilizarea tigaretelor electronice identificate in Statele Unite.

Park a declarat ca guvernul din care face parte va urgenta realizarea propriilor studii pentru a stabili daca exista o baza stiintifica pentru interzicerea tigaretelor electronice.

Oficiali din domeniul sanitar din SUA au raportat pana in prezent 33 de decese si 1.479 de cazuri confirmate si probabile cauzate de o afectiune misterioasa a sistemului respirator asociata cu folosirea tigaretelor electronice.

Un caz de pneumonie la un utilizator de tigarete electronice din Coreea de Sud a fost identificat luna aceasta, a precizat ministrul Sanatatii.

Statele Unite au anuntat masuri pentru scoaterea de la comercializare a tigaretelor electronice cu arome, invocand o crestere alarmanta a utilizarii acestor produse in randul adolescentilor.

In septembrie, India a anuntat interzicerea comertului de tigarete electronice.

Ministrul sud-coreean al Sanatatii si-a luat totodata angajamentul pentru inasprirea reglementarile referitoare la produsele asociate cu vaping-ul cum ar fi consolidarea procedurilor vamale in cazul importului de tigarete electronice.

In urma deciziei guvernului, filiala sud-coreeana a companiei americane de tigarete electronice Juul Labs a precizat intr-o declaratie ca produsele sale nu contin substante nocive. Juul a demarat vanzarile pe piata sud-coreeana in luna mai.

Tigaretele electronice – atat cele cu lichid, cat si cele care incalzesc tutunul fara sa il arda – sunt disponibile pe scara larga in Coreea de Sud, reprezentand 13% din vanzarile de pe piata de tutun din aceasta tara incepand cu luna iunie, potrivit datelor guvernamentale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1