Coreea de Sud isi va consolida masurile antiteroriste

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

coreea-de-sud-1727Coreea de Sud a anuntat miercuri ca isi consolideaza masurile antiteroriste dupa atentatele de la Paris comise vinerea trecuta si soldate cu 129 de morti si cel putin 350 de raniti, relateaza Yonhap si DPA, citate de Agerpres.

Guvernul de la Seul va aloca inca 100 de miliarde de woni (85 de milioane dolari) pentru dotarea Fortelor navale sud-coreene cu cinci ambarcatiuni militare de mare viteza si pentru intarirea masurilor de prevenire a atacurilor chimice si biologice.

In plus, cetatenii sud-coreeni aflati in strainatate vor trebui sa furnizeze date privind amprentele digitale in cazul reintrarii pe teritoriul Coreii de Sud, conform unor controale mai stricte in domeniul imigratiei.

Sistemul de alerta antiterorista a fost ridicat de autoritatile de la Seul dupa atacurile de pe 13 noiembrie din capitala franceza. Fortele de securitate si-au intensificat activitatile de supraveghere a principalelor obiective, iar in porturile si aeroporturile sud-coreene masurile de control au devenit mai stricte, potrivit cotidianului Chosun Ilbo.

Coreea de Sud se afla pe lista celor 62 de tari considerate tinte de catre gruparea jihadista Statul Islamic, care a revendicat atentatele de la Paris comise vineri noaptea.

Formatiunile politice rivale de la Seul au anuntat marti ca vor conlucra pentru a accelera adoptarea noilor legi antiterorism in parlament.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2