Corina Caragea si Dragos Bucurenci, Jocurile Speciale de Iarna alaturi de copiii beneficiari ai programelor HHC (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Jocurile speciale de iarna_07_Foto Radu BriciocLuni, 29 februarie, pe partia Icoana din Cavnic (jud. Maramures) a avut loc cea de-a 14-a editie a Jocurilor Speciale de Iarna, un eveniment sportiv organizat de Hope and Homes for Children Romania, la care au participat 140 de copii si tineri cu nevoi speciale din serviciile de protectie a copilului din judetul Maramures. Lor li s-au alaturat Corina Caragea (PRO TV) si Dragos Bucurenci, purtator de cuvant al Hope and Homes for Children Romania, care, la final, i-au premiat pe participanti. Evenimentul a fost sustinut de BRD Groupe Société Générale si Bridges for New Beginnings.

Hope and Homes for Children Romania organizeaza, incepand din anul 2002, Jocurile Speciale de Iarna, un eveniment sportiv care are drept scop integrarea sociala a copiilor si tinerilor cu nevoi speciale prin activitati de petrecere a timpului liber si intreceri sportive specifice sezonului de iarna. La aceste jocuri participa copii si tineri din serviciile de protectie a copilului din judetul Maramures, dar si de la ASSOC si Asociatia Esperando, organizatii cu care Hope and Homes for Children colaboreaza.

In cadrul intrecerii, cei 140 de copii si tineri s-au organizat in 12 echipe, Albinutele, Buburuzele, Catelusii, Fluturasii, Ghioceii, Inimioarele, Lalelele, Margaretele, Omuletii de zapada, Pisicutele, Poneii, Stelutele, si au participat pe rand la probele competitiei. Acestea au reprezentat o foarte buna ocazie de distractie pentru copii, dar si pentru Corina Caragea, prezentatoarea Stirilor PRO TV din sport, si Dragos Bucurenci, purtator de cuvant al Fundatiei Hope and Homes for Children. Corina s-a alaturat echipei Fluturasilor, iar Dragos Omuletilor de Zapada si au jucat fotbal si sotron pe zapada, s-au intrecut la trasul franghiei si la stafeta cu lingura cu ou, s-au dat cu saniutele pe partie, au aruncat cu bulgari la tinta si au facut oameni de zapada.

Distractia de pe partie s-a terminat cu un moment emotionant, fiecare dintre ei primind diplome, medalii si pungi cu cadouri de la Corina si de la Dragos. Copiii si tinerii, unii dintre ei participand chiar de la prima editie, au fost foarte incantati de ziua petrecuta in natura si de activitati, declarand ca este ”o zi de neuitat” si ca vor sa mai vina si in 2017.

”Bataile cu bulgari, trasul la tinta, intrecerile cu sania fac parte din iarna unei copilarii normale. Au facut parte si din a mea, cu tot cu sotron, oameni de zapada, fotbal in curtea scolii. Am intrat in jocul Fundatiei Hope and Homes for Children ca sa arat importanta faptului ca toate aceste bucurii trebuie sa fie la fel de firesti si in copilaria copiilor cu nevoi  speciale. Am retrait jocurile copilariei, am facut echipa cu ei si le-am inmanat medalii, diplome si premii, amintindu-le ca sunt niste campioni din orice unghi i-ai privi”, a declarat Corina Caragea, prezentatoare a Stirilor PRO TV din sport.

”Hope and Homes for Children Romania militeaza cu convingere pentru incluziunea copiilor si tinerilor cu nevoi speciale in toate aspectele societatii, avand crezul ca toti copiii merita sa le fie respectate drepturile in integralitate.

Copiii si tinerii cu nevoi speciale prezinta pentru noi interes maxim, recunoscandu-le vulnerabilitatea si dorindu-ne sa le oferim sanse egale in ceea ce priveste rolul si locul lor in societate”, a declarat Otto Sestak, director national Hope and Homes for Children Romania.

Jocurile Speciale de Iarna sunt organizate cu sprijinul BRD Groupe Société Générale si Bridges for New Beginnings.

ZiarMM

Foto: Radu BRICIOC

Jocurile speciale de iarna_09_Foto Radu Bricioc Jocurile speciale de iarna_08_Foto Radu Bricioc Jocurile speciale de iarna_06_Foto Radu Bricioc Jocurile speciale de iarna_05_Foto Radu Bricioc Jocurile speciale de iarna_04_Foto Radu Bricioc Jocurile speciale de iarna_02_Foto Radu Bricioc Jocurile speciale de iarna_01_Foto Radu Bricioc

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2