Corina Cretu: Nu mai accept insultele Guvernului Romaniei fata de munca mea. Facem eforturi supraomenesti sa evitam dezangajarile

home camp2
home camp2
home camp2

Comisarul pentru politica regionala, Corina Cretu, a criticat dur, intr-o conferinta la Bruxelles, lipsa marilor proiecte romanesti pentru atragerea fondurilor europene si a anuntat ca nu mai accepta „insultele din partea Guvernului Romaniei fata de munca” sa.

„Chiar vreau sa va anunt public ca nu mai accept insultele din partea Guvernului Romaniei fata de munca pe care o fac”, a spus Corina Cretu, luni, raspunzand la intrebarile jurnalistilor.

„Nu inteleg aceasta tensiune care s-a creat intre mine si guvern spunand lucrurilor pe nume. Avem bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructura, nu avem proiecte”, a mai afirmat Corina Cretu, repetand una dintre acuzatiile pe care le-a adus in ultimul timp coalitiei de guvernare.

In cazul Romaniei, Coirna Cretu a explicat ca a facut eforturi „extraordinare” pentru cresterea gradului de absorbtie. „Am fazat foarte multe proiecte, in valoare de 3 miliarde de euro, practic am degrevat bugetul national de 3 miliarde de euro, bani care ar fi fost pierduti”, ajungandu-se astfel la o rata de absorbtie pentru perioada 2007 – 2013 de peste 90% in conditiile in care cand a preluat mandatul de comisar european era de doar 50%.

„S-au pierdut doua miliarde de euro, din pacate in domeniul cel mai vulnerabil si cel mai necesar pentru Romania, cel al transporturilor. Pentru perioada 2014 – 2020 facem eforturi supraomenesti sa evitam dezangajarile de fonduri”, a spus Corina Cretu.

cursdeguvernare.ro

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *