Corlatean: Ni s-a confirmat ca s-a demarat un proces de reforma in Norvegia in privinta protectiei copilului

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

corlateanSenatorul Titus Corlatean a afirmat, dupa vizita delegatiei parlamentare romane in Norvegia, ca in aceasta tara a fost demarat un proces de reforma legislativa si institutionala in privinta protectiei copilului, informeaza AGERPRES.

“Cred ca perceptia autoritatilor norvegiene dupa aceasta vizita, dupa continutul discutiilor, lucrurile vor fi privite si intelese altfel. (…) Ni s-a confirmat ca s-a demarat un proces de reforma a acestei institutii despre care pana alaltaieri ni se spunea ca este o institutie impecabila.

O reforma si legislativa si institutionala. (…) In materia drepturilor omului s-a intamplat un lucru fundamental in ultimii 20 de ani. Niciun stat nu mai este deplin suveran sa faca ceea ce doreste in plan intern in materia drepturilor omului”, a afirmat Corlatean, sambata, intr-o conferinta de presa.

La randul sau, senatorul Marian Vasiliev a spus ca deja s-a constituit o comisie care sa lucreze la schimbarea legii protectiei copilului in Norvegia si “mai mult decat atat, se gandesc sa infiinteze un tribunal al familiei, care sa inlocuiasca, ca si decizie, o institutie judecatoreasca si sa inlocuiasca deciziile aproape finale ale Barnevernet”.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *