Cornelia Negruț – Podul Tisa, obiectiv strategic pentru Maramureș

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

  • – Scurtă descriere actuală

Podul peste Tisa este și acum un vis inca neîmplinit, al tuturor maramureșenilor din țară și din Ucraina. La această oră, podul este ,de fapt, o punte mai mare, care nu satisface nevoile  comerciale și de transport ale Maramureșului istoric din stânga și dreapta Tisei. Podul actual este nereprezentativ pentru o bună relație comercială si turistica între România și Ucraina.

  • – Oportunitatea unui pod modern

– creează o infrastructură comercială, o infrastructură de transport modernă , care se autofinanțează prin taxe;

– Maramureșul devine ,,Poarta principală,, de intrare în țară, între  Ucraina  și România;

– impact în economia județului : scurtarea drumului către Ucraina a tuturor vehiculelor de transport, cu 300 km dus –întors, față de orice altă graniță apropiată;

-economii de carburant pentru transportatorii locali;

-fluidizarea traficului dinspre și înspre stațiunea de schi Bukovel, destinată schiorilor din Vestul Europei;

– odată cu venirea turiștilor occidentali, Aeroportul Internațional Maramureș devine principala poartă de intrare  pentru toate stațiunile de ski din Carpații granitei romano-ucrainiana ( Cavnic, Șuior, Mogoșa, Borșa, Bukovel);

– agențiile de turism locale, în colaborare cu  cele din Ucraina, vor putea face schimb de turiști și de programe turistice, atât pe latura sportivă a turismului, cât și pe zona care se numește: turismul ecumenic și cel destinat cunoasterii tradițiilor populare;

– Podul va aduce venituri importante pentru județul Maramureș prin taxele plătite de marii transportatori internationali, de exportatorii români și europeni.

3) – Impact financiar

Podul costă 20 de milioane de euro, proiectul a fost inițiat deja în mandatul prefectului Anton Rohian,proiect  susținut de mine în Comisia de Buget Finanțe a Parlamentului României. Acum e doar o chestiune de voință politică pentru a fi implementat.

Podul aduce o economie pentru firmele de transport de 36 milioane de euro pe an. Dacă Podul Tisa ar fi traversat zilnic de 1.000 de turisti, care se cazează o singură zi în Maramureș, aceștia vor aduce venituri pentru turismul maramureșean de 3 milioane de euro pe lună. În 6 luni, în economia Maramureșului intră 18 milioane de euro. Demonstrația este sugestivă și calculul făcut pentru o variantă minimală de turiști și zile de cazare.

Acest obiectiv este foarte important pentru Maramureș, deoarce coagulează și celelalte proiecte de drumuri rapide și autostrăzi prevăzute deja a fi construite în județul nostru.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *