CORONAVIRUS – Aviz negativ testării anti-COVID a angajaților din asistența socială, pe banii proprii

În sedința Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Muncii din data de 9 septembrie, sindicatele și patronatele au dat aviz negativ proiectului de OUG care intenționa să impună angajaților nevaccinați din asistență socială testarea săptămânală anti-COVID pe bani proprii.
Reprezentanții Sanitas participanți la această discuție au subliniat că nu vor fi niciodată de acord cu punerea în aplicare a unui act normativ „care împovărează financiar angajații din sistem și care conduce, de fapt, la impunerea vaccinării. Guvernul României trebuie să rezolve problema creşterii ratei de vaccinare prin metode stimulative şi nicidecum prin condiţionări ori constrângeri!”.
„Ne exprimăm speranța că avizul negativ unanim de astăzi al sindicatelor și patronatelor va convinge Ministerul Muncii să retragă proiectul de O.U.G. din circuitul de avizare și să renunțe la această inițiativă incorectă, inechitabilă față de angajații din asistență socială, care încalcă drepturile fundamentale ale oricărui cetățean dintr-un stat democratic!”, precizează SANITAS.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu