Coronavirus: Belgia respinge solicitari ale Italiei si Olandei de a prelua pacienti, temandu-se de saturarea sistemului medical

PNL

Belgia a anuntat joi ca nu va accepta pacienti cu coronavirus din alte tari, in urma unor solicitari in acest sens venite din partea Italiei si Olandei, pana cand nu se depaseste varful epidemiei de COVID-19 si nu va mai exista pericolul saturarii spitalelor belgiene, relateaza joi agentia EFE, informeaza AGERPRES.

Spitalele belgiene inca au o marja, dar se tem ca in curand vor ajunge la saturare in urma cresterii numarului cazurilor de infectare cu coronavirus si al pacientilor care au nevoie de terapie intensiva, au explicat surse din cadrul guvernului belgian.

”Daca la un moment dat ne vor lipsi paturi de spital si vom fi acceptat cereri din strainatate, cu greu vom putea explica acest lucru” rezidentilor din Belgia, remarca una dintre aceste surse pentru cotidianul De Tijd.

Totusi, daca Belgia – care si-a inchis granitele si se invecineaza cu Franta, Olanda, Germania si Luxemburg – va atinge varful epidemiei inaintea altor tari, atunci va putea oferi paturi de spital pacientilor din alte tari in functie de posibilitatile sistemului ei medical, adauga sursele guvernamentale belgiene.

Belgia avea joi confirmate 6.235 de cazuri de COVID-19, cu 1.298 mai multe fata de ziua anterioara, in timp ce numarul deceselor a crescut cu 42, ajungand la 220.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1