Coronavirus: ”Cea mai bătrână femeie din Spania” s-a vindecat de COVID-19 la vârsta de 113 ani

Maria Branyas, considerată „cea mai bătrână femeie din Spania”, s-a vindecat de COVID-19 la vârsta de 113 ani, au anunţat autorităţile spaniole, citate de BBC, transmite AGERPRES.

Ea a fost diagnosticată cu această maladie respiratorie după ce Spania a impus măsuri de izolare a populaţiei la domiciliu în luna martie.

După câteva săptămâni petrecute în izolare, Maria Branyas, care a prezentat doar simptome uşoare, s-a vindecat de această maladie infecţioasă.

Astfel, ea a reuşit să supravieţuiască pe parcursul vieţii sale îndelungate pandemiei de gripă din 1918-1919, Războiului Civil din Spania (1936-1939) şi pandemiei de COVID-19.

„Acum, când se simte bine, e minunată. Vrea să vorbească, să explice, să îşi exprime părerile. A redevenit ea însăşi”, a dezvăluit fiica ei pe Twitter.

Născută în Mexic în 1907, Maria Branyas s-a mutat după doi ani la San Francisco şi apoi în provincia catalană Girona în timpul Primului Război Mondial alături de tatăl ei, care era jurnalist. Ea are trei copii – unul dintre ei a împlinit recent vârsta de 86 de ani -, 11 nepoţi – cel mai vârstnic are 60 de ani – şi 13 strănepoţi.

A locuit în ultimele două decenii într-un azil pentru bătrâni din oraşul Olot.

„Nu am făcut nimic altceva decât să îmi trăiesc viaţa”, declara super-centenara spaniolă într-un interviu acordat în 2019 pentru cotidianul La Vanguardia.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu