Coronavirus: Doar CFR Cluj, FC Botoşani şi Universitatea Craiova nu au diminuat deocamdată salariile jucătorilor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Doar trei cluburi din Liga I de fotbal, CFR Cluj, FC Botoşani şi Universitatea Craiova, nu au diminuat deocamdată salariile jucătorilor, măsuri în acest sens urmând a fi luate probabil în perioada următoare, din cauza crizei provocate de pandemia de COVID-19, au declarat pentru AGERPRES surse apropiate grupărilor.

“La Liga I mai sunt doar trei echipe care nu au umblat încă la salariile fotbaliştilor. FC Botoşani, dar din câte am înţeles vor umbla şi ei, CFR Cluj şi Craiova, care a discutat însă cu jucătorii în ceea ce priveşte introducerea unor acte adiţionale, dar încă nu le-au aplicat. Craiova, din cât ştiu, intenţionează să mute banii pe anii următori, ceea ce e bine pentru jucători. Deci, astea trei sunt deocamdată, dar probabil că vor ajunge şi ele la înţelegeri cu jucătorii în acest sens în perioada următoare. Dinamo a încercat o renegociere a contractelor, ca la Viitorul şi FCSB, dar jucătorii nu au vrut şi s-a ajuns la suspendarea contractelor pe perioada stării de urgenţă. Dar probabil că situaţia se va schimba la nivel general şi majoritatea vor suspenda contractele de vreme ce s-a prelungit starea de urgenţă”, a declarat sursa citată.

La nivelul Ligii a II-a, majoritatea cluburilor au preferat să-i treacă pe jucători în şomaj tehnic, astfel încât aceştia să primească de la stat venitul minim de 75% din salariul mediu brut pe economie: “La Liga a II-a aproape jumătate dintre cluburi au mers pe suspendarea contractelor pe perioada stării de urgenţă şi trecerea în şomaj tehnic. Pentru că toţi conducătorii sunt interesaţi de acei 75% din salariul mediu aprobat prin ordonanţă”.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă.

Statul va asigura sportivilor şi angajaţilor din domeniu a căror activitate este afectată de criza pandemiei COVID-19 un venit minim de 75% din salariul aferent contractului individual de muncă sau contractului de activitate sportivă, plafonat la nivelul a 75% din câştigul salarial mediu brut pe economie, conform ordonanţei Guvernului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *