Coronavirus: Dolarii care ajung in SUA din Asia intra in carantina

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Bancnotele de dolari care ajung in SUA dupa ce au circulat in Asia vor intra in carantina, pentru a limita riscul de propagare a noului coronavirus, a anuntat vineri o purtatoare de cuvant a Bancii Centrale americane (Fed), informeaza AFP, titreaza Agerpres.

Aceste bancnote vor ramane inchise pentru o perioada minima de 7-10 zile, in loc de 5 zile cum se intampla pana acum, si pana la maximum 60 de zile, a precizat sursa citata, confirmand relatari aparute in presa de peste Ocean. “Ca masura de precautie, procedurile de tratament a banilor au fost modificate” pentru “bancnotele trimise din Asia”, a adaugat ea.

Masura este in vigoare din 21 februarie si, deocamdata, nu vizeaza decat bancnotele venite din Asia, dar ar putea fi extinsa daca autoritatile americane din domeniul sanitar considera necesar acest lucru, a mai spus purtatoarea de cuvant a Fed.

Si Banca Centrala a Chinei a transmis la jumatatea lunii februarie ca bancnotele folosite vor fi dezinfectate si plasate in carantina pe o perioada de pana la 14 zile inainte de a fi repuse in circulatie.

Totodata, Banca Centrala din Coreea de Sud (BOK) a anuntat vineri ca baga in carantina pentru doua saptamani bancnotele pentru a inlatura orice urma de coronavirus si chiar va arde o parte din ele in efortul de a stopa epidemia, potrivit Reuters.

In plus, BOK va supune bancnotele “unui proces de spalare” la temperaturi extrem de ridicate, asa cum a facut intotdeauna, inainte de a le repune in circulatie.

“Pentru tot numerarul care vine la Banca Centrala de la bancile locale, Banca Centrala a Coreei de Sud le va pastra in siguranta timp de doua saptamani, tinand cont ca virusul dispare dupa noua zile”, a declarat pentru Reuters o oficialitate a BOK sub rezerva anonimatului, adaugand ca deja au fost inasprite procedurile de rutina pentru incinerarea bancnotelor murdare colectate din intreaga tara, in scopul de a combate extinderea epidemiei.

Conform procedurilor standard din Coreea de Sud, bancnotele sunt supuse unor temperaturi de 150 de grade Celsius timp de doua-trei secunde, apoi sunt pastrate la 42 de grade Celsius dupa impachetarea lor, ceea ce efectiv dezinfecteaza bancnotele, a explicat BOK.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2