Coronavirus in China – Peste 28.000 de cazuri de infectare si 563 de morti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

China si-a intensificat eforturile pentru a combate deficienta severa de paturi de spital in epicentrul epidemiei de pneumonie virala, al carei bilant a depasit joi 560 de decese, in timp ce in alte regiuni ale Asiei au fost inasprite masurile de carantina, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Potrivit cifrelor oficiale publicate joi, bilantul epidemiei a ajuns la 563 de decese in China continentala (cu exceptia teritoriilor Hong Kong si Macao) si la 28.018 cazuri de contaminare, un salt de aproape 3.700 intr-o singura zi.

La doua saptamani dupa plasarea in carantina de facto a orasului Wuhan si ulterior a unei mari parti a provinciei sale, Hubei (centru), de unde s-a raspandit epidemia, sistemul local de sanatate ramane coplesit de afluxul de pacienti.

In Wuhan, un spital improvizat de 1.000 de paturi, construit in zece zile, a primit marti primii pacienti, iar un al doilea de acelasi tip, cu o capacitate de 1.600 de paturi, va intra in functiune joi.

In alta parte a orasului, autoritatile au anuntat transformarea a zeci de cladiri publice, inclusiv a unor centre culturale sau a unor sali de sport, in clinici improvizate. Metropola cu o populatie de 11 milioane de locuitori, unde noul virus a aparut intr-o piata in luna decembrie, se confrunta cu o deficienta “grava” de paturi, precum si de”echipamente si materiale”, a declarat Hu Lishan, un inalt functionar din oras.

In acelasi timp, grupul chinez de biotehnologie BGI a anuntat joi intrarea in functiune la Wuhan a unui laborator capabil sa prelucreze zilnic peste 10.000 de teste pentru depistarea virusului.

In afara Chinei, doua decese au fost atribuite pana in prezent coronavirusului: unul in Filipine si altul in Hong Kong, in timp ce aproximativ 200 de cazuri de contaminare au fost raportate in circa 20 de tari.

In Japonia, 3.700 de persoane de nationalitati diferite raman in carantina in cabine pe o nava de croaziera la Yokohama, in contextul in care numarul cazurilor de contaminare la bord s-a dublat joi, ajungand la 20, potrivit presei japoneze care citeaza autoritatile sanitare.

Organizatorii Olimpiadei de la Tokyo, care va avea loc in perioada 24 iulie – 9 august, s-au declarat miercuri “extrem de ingrijorati”.

In timp ce o mare parte a legaturilor aeriene cu China continentala raman suspendate, multe tari isi inaspresc masurile in fata epidemiei: Vietnamul a devenit ultima tara care a interzis accesul calatorilor care sosesc din China.

De asemenea, Austria a introdus joi dimineata controale ale temperaturii corporale pe aeroportul international din Viena pentru pasagerii zborurilor directe de la Beijing.

Sub presiune, autoritatile din Hong Kong au inchis aproape toate posturile de frontiera cu restul tarii si vor impune incepand de sambata o carantina de doua saptamani tuturor vizitatorilor din China continentala.

La randul sau, Indonezia a suspendat miercuri rutele aeriene cu China, blocand mii de turisti chinezi pe insula turistica Bali.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a lansat miercuri o cerere de fonduri de 675 de milioane de dolari (613 milioane de euro) pentru a combate raspandirea virusului.

Rata mortalitatii noului coronavirus, de circa 2%, ramane, deocamdata, mult mai mica decat cea a epidemiei de SARS (Sindromul Acut Respirator Sever) care a ucis 774 de persoane in lume in 2002-2003.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2