Coronavirus: La Moscova se construieste un spital pentru eventualitatea inmultirii cazurilor de COVID-19

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Autoritatile din Moscova construiesc in regim de urgenta un spital pentru pacienti infectati cu noul coronavirus, unitate ce va fi similara cu facilitatile care au fost ridicate de la zero in China, transmite Reuters luni, informeaza AGERPRES.

Noul spital, care va avea 500 de paturi, va fi gata in ‘viitorul apropiat’, afirma intr-un comunicat viceprimarul adjunct Anastasia Rakova, pe site-ul departamentului de sanatate al capitalei ruse.

Unitatea va fi situata la periferia sud-vestica a Moscovei, va fi inconjurata cu garduri si va avea paza, a afirmat primarul Serghei Sobianin.

Televiziunea de stat a transmis imagini cu muncitori care asamblau cu repeziciune panouri prefabricate.

Rusia a raportat pana acum 63 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dar niciun deces.

Unii medici au pus sub semnul intrebarii aceste cifre, avand in vedere ca testarile nu s-au efectuat pana acum cu regularitate.

Guvernul spune insa ca a comunicat cu transparenta totala despre gestionarea crizei.

Primarul Sobianin a declarat ca resursele medicale ale Moscovei s-au dovedit pana acum suficiente.

Un spital deja existent a fost transformat intr-un centru de tratament si zona de carantina exclusiv pentru pacientii infectati.

Sobianian a afirmat ca vrea sa se asigure ca va exista capacitate suplimentara de primire daca va fi cazul. ‘Orasul are nevoie sa fie pregatit pentru orice scenariu’, a subliniat el, precizand ca spitalul va fi ridicat intr-o zona fara blocuri mari de apartamente si ca nu va prezenta un pericol pentru populatie.

Guvernatorul regiunii Baskortostan, situata la circa 1.200 km est de Moscova, a declarat luni ca si in aceasta regiune va fi construit un spital nou in urmatoarele luni pentru tratarea pacientilor infectati cu noul coronavirus, a relatat agentia RIA.

Autoritatile ruse au suspendat multe zboruri din si spre tari afectate de pandemia de coronavirus. Pasagerilor care revin acasa din aceste destinatii li se verifica temperatura si li se impune sa intre in izolare timp de doua saptamani, chiar daca nu prezinta simptome.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *