Coronavirus – Rares Pop, director executiv DSP Maramures: “Patologia este destul de agresiva la persoanele care au imunitate compromisa”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Directorul executiv al DSP Maramures, Rares Pop, a declarat ca in contextul evolutiei coronavirusului, ar putea exista cazuri confirmate si in tara noastra, dar ca acest lucru nu trebuie sa produca panica.

El afirma ca virusul este periculos mai ales pentru cei cu imunitate scazuta si ca peste 97% din cazurile confrimate s-au vindecat.

“Eu sper sa nu se intample, dar din punct de vedere epidemiologic si al evolutiei virusului si al circulatiei virusului s-ar putea sa avem, in viitorul apropiat, probabil, si in Romania cazuri confirmate de coronavirus, dar lucru care nu trebuie sa sperie sau sa panicheze.

Peste 97% din cazurile care au fost confirmate cu coronavirus s-au vindecat, patologia este destul de agresiva la persoanele care au imunitate compromisa, cu sindrom de imunodeficienta, alte patologii si comorbiditati asociate in special la populatia de varsta peste 70 sau 80 de ani.

Pana in acest moment nu avem cetateni romani conationali care sa vina din orasele din Italia, care in acest moment se afla in carantina. Am incercat sa identificam in judetul Maramures strict structuri care sa faca parte din aria perimetrala a spitalelor, nu in afara, pentru a preveni aceasta stare de neliniste care o creeaza orice fel de patologie”, a spus Rares Pop.

Directorul DSP a infirmat informatia potrivit careia in Spitalul Judetean Baia Mare ar exista camera speciala pentru posibilele cazuri de imbolnaviri cu coronavirus.

“Vreau sa infirm, in Spitalul Judetean nu exista niciun fel de camera speciala, Spitalul Judetean il pastram in continuare pentru serviciile de urgenta ale judetului”, a precizat Pop.

Nu in ultimul rand, el a mentionat ca este monitorizata situatia celor care vin in tara.

“In ultimele 48 de ore am avut discutii din ora in ora cu cine intra, cine iese, inclusiv cu cetateni romani sau maramureseni care s-au intors acasa si ne-au sunat de pe drum si stiam cand vin, cum vin”, a adaugat Rares Pop.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

1 Comment

  1. Noname

    Acuma recent cica exista o rezolvare la acest virus oare ne ascund sau ne mint politicenii referitor la coronavirus (o posibila plan B-rostopasca si rucola(papadie) un medicament minune) sau este un fake intentionat.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2