Coronavirus: UEFA afirmă că nu intenţionează să modifice lista de acces în competiţiile europene

PNL

Uniunea europeană de fotbal (UEFA) a asigurat că nu a propus nicio modificare a listei de acces în competiţiile sale intercluburi pentru viitorul sezon, în situaţia actuală, după ce unele ţări, precum Franţa, Olanda şi Belgia, au decis să oprească definitiv campionatele interne din cauza pandemiei de coronavirus, în timp ce altele, precum Germania, au hotărât să ducă sezonul până la capăt, informează EFE, transmite AGERPRES.

“În ceea ce priveşte modul în care au fost prezentate câteva citate dintr-un interviu acordat BeIn, UEFA ar dori să clarifice faptul că preşedintele Ceferin a spus că cluburile din ligile care nu au terminat acest sezon vor trebui să fie pregătite să joace runde de calificare pentru sezonul următor conform listei actuale de acces. El nu a menţionat şi nici nu a făcut aluzie la vreo modificare în lista de acces pentru competiţiile UEFA rezervate cluburilor”, a precizat forul european într-un comunicat.

Luarea de poziţie a UEFA vine după publicarea interviului menţionat anterior cu Aleksandr Ceferin, din care mass-media a evidenţia afirmaţia acestuia potrivit căreia echipele din campionatele care au oprit prematur sezonul trebuie să joace preliminarii în Liga Campionilor.

UEFA, care va aborda problema reluării competiţiilor sale la nivel de club pe 27 mai, cu ocazia Comitetului său Executiv, a solicitat tuturor organizaţiilor care planifică reluarea campionatelor naţionale să elaboreze “protocoale complete” pentru a asigura protejarea sănătăţii participanţilor, în conformitate cu legislaţiile locale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1