Corpul de control al premierului: Mai exista inca trei controale in curs la RAAPPS

PNL

palatul-victoriaCorpul de control al premierului precizeaza ca la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) sunt in curs de desfasurare trei controale cu termen de finalizare estimat la finalul anului 2016 si inceputul lui 2017, informeaza AGERPRES.

Potrivit unei postari pe pagina de Facebook a Corpului de control, controalele se refera la vanzarea imobilelor din domeniul privat al statului si a celor aflate in proprietatea RAAPPS, contractele de locatiune incheiate de RAAPPS si incasarea veniturilor rezultate din activitatea economica desfasurata de RAAPPS, inclusiv functionarea bufetelor de incinta.

De asemenea, potrivit postarii Corpului de control al premierului, din analiza activitatii privind asigurarea de autoturisme de catre RAAPPS rezulta ca Guvernul si ceilalti beneficiari — autoritati publice si companii cu capital de stat — ar trebui sa achizitioneze servicii de transport auto cu respectarea reglementarilor legale in vigoare privind achizitiile publice si a normelor de libera concurenta, nu doar direct si exclusiv de la RAAPPS.

“Exclusivitatea poate sa existe doar in conditiile in care activitatea de transport auto ar fi incorporata in entitatea beneficiara, de exemplu Secretariatul General al Guvernului”, se arata in postarea mentionata.

O alta precizare se refera la faptul ca “RAAPPS ar putea sa isi extinda activitatea economica prin oferirea de servicii de transport auto si activitati conexe (service auto, scoala de soferi etc) catre orice posibili clienti, similar societatilor cu obiect asemanator care opereaza pe piata (obiectul de activitate al RAAPPS permite o astfel de extindere).

Vineri, Corpul de control al premierului a anuntat ca a efectuat in perioada ianuarie-octombrie o actiune de control la RAAPPS in urma careia propune reevaluarea activitatii RAAPPS si analizarea necesitatii mentinerii obiectului de activitate al acesteia.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2