Corpurile inghetate ale unor alpinisti, descoperite dupa 20 de ani pe un vulcan din Ecuador

PNL

chimborazo vulcanTrei corpuri descoperite pe versantii inzapeziti ai vulcanului ecuadorian Chimborazo ar putea fi ale unor alpinisti disparuti in urma cu aproape 20 de ani intr-o avalansa, au anuntat duminica autoritatile citate de AFP, transmite Agerpres.

Ghizi montani au descoperit trupurile sambata, in timpul unei ascensiuni pe acest vulcan stins, cea mai inalta culme din tara — 6.310 de metri—, in Anzii Cordilieri (130 de km sud de Quito).

Potrivit ofiterului de politie insarcinat cu persoanele disparute, Fernando de la Torre, anchetatorii vor incerca sa afle daca alpinistii au fost victimele unei avalanse care s-a produs intre 1994 si 1995.

Corpurile inghetate au fost gasite cu rucsacurile in spate, echipamentul de munte si aparatele foto cu film inauntru. Autoritatile au anuntat rudele celor disparuti in aceasta zona acum doua decenii, pentru a ajuta la identificarea trupurilor neinsufletite.

In 1994, sapte alpinisti francezi si trei ghizi ecuadorieni au pierit intr-o avalansa pe Chimborazo. Rezultatele anchetei vor determina daca trupurile descoperite sunt ale membrilor acestei expeditii. Medicii legisti ar trebui sa astepte sa se dezghete corpurile pentru a le studia.

‘Este necesar ca ramasitele sa se usuce in aer liber pentru a evita degradarea tesuturilor si ajuta astfel la identificare. Suntem in curs de analizare a hainelor, iar osemintele vor fi transferate la Quito pentru a fi studiate antropologic”, a precizat Fernando de la Torre.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2