Cosmin Butuza: ”Dorim sa mentinem PSD Maramures ca principala forta politica la nivelul judetului”

PNL

cosmin-butuza-psd-baia-mareVineri, 18 septembrie, de la ora 17.00, la Centrul de Instruire si Marketing din Baia Mare, situat pe strada Aleea Expozitiei, Nr. 5, a avut loc Conferinta Judeteana de Alegeri a TSD Maramures.

Alaturi de tinerii social-democrati din Maramures s-a aflat, din calitatea de invitat, si deputatul Gabriela Podasca, presedinte al Departamentului Politici pentru Tineret din cadrul Consiliului National al PSD. Lucrarile Conferintei Judetene a TSD Maramures au fost conduse de liderul judetean al PSD Maramures, Gabriel Zetea.

In prezidiu au fost prezenti si senatorul PSD al Colegiului 2, Maramures Sud, Sorin Bota, deputatul PSD al Colegiului 3, Codru – Chioar, Calin Matei, deputatul Colegiului 5, Borsa-Viseu, social-democratul Gheorghe Șimon, secretarul executiv al PSD Maramures, Dragos Titea, presedintele Organizatiei de Pensionari a PSD Maramures, Florica Roman, viceprimarul municipiului Baia Mare si presedinte al Organizatiei de Femei Baia Mare, Gabriela Hofer, presedintele PES activists Maramures, Raluca Simu.

De la alegerile judetene de tineret ale social-democratilor maramureseni nu au lipsit primarii si si presedintii de organizatii PSD, alaturi de invitati din structurile de tineret din judetele Salaj, Bistrita Nasaud si Satu Mare.

Liderul judetean al PSD Maramures, care a si condus lucrarile conferintei judetene a TSD Maramures, pe intreg parcursul conferintei, s-a adresat tinerilor prezenti in sala amintindu-le ca, in urma cu doar cativa ani, facea parte din structura TSD. Totodata, presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea le-a reamintit ca si actualul premier al Romaniei, Victor Ponta, fost presedinte al PSD national a condus, pentru o vreme, structura centrala a TSD.

”Voi sustine in Comitetul National Executiv proiectul de promovare al tinerilor, fiindca am fost si eu ca voi si sunt constient ca tinerii sunt liantul dintre cetateni si guvernare. PSD nu intelege inca ce vor cu adevarat tinerii de la guvernare, de aceea va revine voua misiunea de a afla care sunt exact doleantele lor si sa ne spuneti cum putem sa le punem in aplicare”, a declarat, in cadrul Conferintei Judetene a TSD Maramures, Gabriel Zetea, presedintele filialei judetene a PSD.

Acesta a subliniat faptul ca, in primul mandat ca presedinte al TSD, Cosmin Butuza, cel care de altfel a si fost reales cu unanimitate de voturi, a facut o treaba buna in cadrul organizatiei, atat la alegerile europarlamentare din mai anul trecut, cat si la parlamentarele din noiembrie 2014.

Deputatul Gabriela Podasca, presedinte al Departamentului Politici pentru Tineret din cadrul Consiliului National al PSD a electrizat sala, spunandu-le tinerilor ca trebuie sa fie uniti, aceasta fiind cea mai mare provocare pentru ei.

”Trebuie sa fim uniti si sa intelegem ca adversarii nostri politici nu sunt in interiorul PSD, ci inafara partidului. Trebuie sa aducem tinerii catre PSD, iar daca tinerii vor aduce voturi partidului, atunci seniorii vor intelege ca noi, tinerii, meritam sa ne aflam in structurile Guvernului, meritam sa ne regasim in consiliile locale si judetene. TSD are obligatia de a construi un proiect de tara pentru viitor, fiindca TSD este cea mai mare organizatie politica din tara”, a subliniat si deputatul Gabriela Podasca.

Cosmin Butuza si-a prezentat raportul de activitate al primului mandat, aratand ca este membru al Partidului Social-Democrat si a ales aceasta formatiune politica deoarece se identifica cu ideologia partidului si a simtit, inca din primul moment, ca ii reprezinta interesele.

”PSD este partidul care ia decizii pentru oameni si in numele oamenilor. In sanul TSD Maramures am trecut prin toate etapele necesare pentru a accede in fruntea organizatiei si am preluat conducerera acestei formatiuni cu un scop clar: acela de a ajuta tinerii, de a convinge seniorii partidului ca noi, tinerii, avem un cuvant de spus. In fruntea PSD Maramures a fost reconfirmat un tanar, in 24 iulie 2015, in persoana presedintelui nostru, Gabriel Zetea.

Avem tineri care ne reprezinta, inca din anul 2012, in Consiliul Judetean Maramures si in Consiliile locale. Inca din anul 2013, cand am fost ales presedinte al Tineretului Social Democrat din Maramures am stiut ca am o mare responsabilitate. Am fost numit pe aceasta pozitie dupa personalitati de valoare ale politicii nationale si maramuresene. Ioana Pop, fost presedinte al TSD Maramures este, de ani de zile, secretar de stat in Guvernul Romaniei si in prezent reprezinta TSD national din functia de presedinte executiv.

Cosmin Drulea, consilier judetean PSD este, de asemenea, cel care a condus tineretul social-democrat in alegerile locale si parlamentare din 2012. Misiunea mea nu a fost deloc usoara in acesti doi ani si va fi una si mai dificila in perioada imediat urmatoare. Am incercat sa ma ridic la nivelul asteptarilor tinerilor pe care ii reprezint, sa ma ridic la nivelul asteptarilor conducerii judetene a PSD, a conducerii nationale a TSD”, a declarat Cosmin Butuza, care si-a prezentat, apoi, raportul de activitate al celor doi ani cat s-a aflat in fruntea Organizatiei Judetene a TSD Maramures si care a cuprins nenumarate activitati realizate cu tinerii social-democrati.

In incheierea raportului a dorit sa reitereze faptul ca, fara sprijinul colegilor sai, carora le-a multumit pentru implicarea permenanta si fara sustinerea conducerii judetene a PSD Maramures nu ar fi ajuns atat de departe.

In cadrul Conferintei Judetene de alegeri a TSD Maramures au fost aprobate doua rezolutii. Este vorba despre un proiect de promovare a portului si traditiilor maramuresene in randul tinerilor, prin constientizarea tinerilor de la sate ca portul popular nu inseamna doar pastrarea vie a traditiei, ci ca acesta poate sa aduca si o sursa consistenta de venit, aceste obiecte de imbracaminte fiind cautate, in prezent, in lumea intreaga.

TSD Maramures ia in calcul varianta infiintarii unei Asociatii de producatori, care sa se adreseze cu precadere tinerilor, iar sumele necesare pentru realizarea unor cursuri, in care sa invete cum sa confectioneze aceste articole de imbracaminte pot fi atrase din fonduri europene.

Al doilea proiect este unul de consiliere al copiilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate, unde situatia micutilor ramasi in tara, in grija bunicilor sau a altor rude a ajuns si in atentia autoritatilor.

Tinerii social-democrati din Maramures au gandit un proiect social, care sa vina in sprijinul acestor copii. Intentia lor este de a gasi voluntari care sa asigure consiliere permanenta acestora, psihologi care sa tina continuu legatura cu cei mici, ramasi in grija bunicilor, pentru a incerca sa asigure un climat cat mai natural de viata, iar apoi sa informeze parintii despre rezultatele obtinute. Ambele proiecte ale TSD Maramures au fost cuprinse de deputatul Gabriela Podasca in proiectul ei de tara pentru tineri.

Un moment deosebit al conferintei a fost acela de acordare a Diplomei de Excelenta pentru o activitate sustinuta si performanta lui Ciprian Perva, fost secretar al TSD Maramures, pentru devotamentul, realizarile si profesionalismul de care a dat dovada in aceasta functie. Ciprian Perva s-a retras din TSD deoarece a implinit 35 de ani, varsta maxima care o poti avea in aceasta structura, locul lui fiind luat de Flaviu Balan.

Dupa prezentarea raportului de activitate al presedintelui si al Consiliului de conducere TSD Maramures, al raportului privind evidenta membrilor TSD, (ajunsi in prezent la 1972 de tineri, fata de 1488 cati au fost in urma cu doi ani), adoptarea rezolutiilor Conferintei si luari de cuvant, a urmat alegerea presedintelui si a Consiliului Judetean TSD Maramures, precum si alegerea Biroului Judetean si constituirea Comitetului Executiv Judetean.

Cosmin Butuza a fost reales presedinte al TSD Maramures, cu unanimitate de voturi, iar Ileana Pop a fost reconfirmata presedinte executiv al organizatiei judetene de tineret a social-democratilor. Flaviu Balan a fost numit in functia de secretar executiv, dupa retragerea lui Ciprian Perva.

Mesajul presedintelui reales a fost unul de unitate si, totodata, o promisiune ca TSD va da acestei tari tineri competenti si responsabili.

”Ma bucur ca, din nou, semnalul pe care il dam este acela al unei echipe unite si puternice. Noi, TSD Maramures suntem cea mai mare organizatie de tineret din tara si acest lucru se datoreaza fiecarui tanar care a ales sa vina in echipa alaturi de noi, in acesti ani. Urmeaza o perioada grea pentru noi, pentru toti reprezentantii social-democrati din judet si din tara, indiferent ca suntem membrii ai PSD, sau reprezentam una din structurile partidului. Telul nostru trebuie sa fie comun si cu totii sa militam pentru acelasi scop, muncind in aceeasi directie: castigarea alegerilor locale din vara anului 2016, respectiv parlamentarele de anul viitor.

Am convingerea ca, alaturi de dumneavoastra si de conducerea executiva pe care ati reconfirmat-o azi, TSD Maramures va reusi sa isi pastreze statutul de cea mai mare organizatie de tineret din tara.  Angajamentul pe care ni-l luam este acela ca vom continua sa dam acestei societati tineri competenti si responsabili, tineri care se vor dovedi a fi adevarati profesionisti in administratie”, si-a incheiat mesajul Cosmin Butuza, presedintele TSD Maramures.

Biroul de presa al PSD Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1