Cosmin Butuza: ”PSD are programe de susținere pentru a face față haosului din educație”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Elevii, părinții și profesorii din România au nevoie de susținere și programe suport pentru a putea face față haosului din educație, haos care a fost creat de pandemie, iar apoi a fost dublat de măsuri incoerente și agresive luate de Guvernul PNL și de tandemul Iohannis – Orban, susține secretarul executiv al PSD Maramureș, Cosmin Butuza, candidatul social-democraților maramureșeni pentru Camera Deputaților la alegerile din 6 decembrie.

Partidul Social Democrat a pus mereu educația și siguranța elevilor și a profesorilor pe primul loc. În același timp, pentru peneliștii, elevii României sunt doar niște ”răspândaci”, iar profesorii cărora nu le-au oferit acces și nici echipamentele necesare pentru tehnologia online sunt amenințați cu repercusiuni financiare și chiar cu excluderea din sistemul de învățământ. Guvernanții PDL-PNL se îndreaptă cu aceeași furie și nepăsare crasă și spre părinți, care s-au trezit sufocați de teme și obligații și care fac sacrificii uriașe pentru copiii lor și pentru ca aceștia să nu piardă complet contactul cu educația. PNL a închis școlile pentru copii dar nu are nicio remușcare să le deschidă pentru alegeri, arată reprezentanții social-democraților.

”În Programul de Guvernare al PSD, școala trebuie să fie adaptată astfel încât să se asigure fiecărui elev sau student atingerea potențialului său maxim. Programul nostru de guvernare pentru perioada 2021-2024 cuprinde cinci direcții strategice de acțiune în domeniul Educației: acces egal la educație; accentul pe elev/student; modernizarea arhitecturii curriculare/programelor școlare (armonizarea materiei în funcție de piața muncii); creșterea beneficiilor profesionale și salariale pentru profesori și consolidarea statutului profesional al acestora; dialog și participare a cadrelor didactice, elevilor, studenților și părinților la conducerea insitutițiilor de învățământ.

PSD propune cinci programe, care oferă acces facil și echitabil la educație. Este vorba despre școli inteligente pentru copii inteligenți, repectiv asigurarea resurselor materiale digitale necesare (laptopuri/tablete, conectare internet. Ne dorim, totodată, o platform educațională digitală multimedia în colaborare cu Televiziunea Română, destinată elevilor, cadrelor didactice și familiei. Avem, apoi, Programul Național ”Școala cu program prelungit” până la ora 16.00, oferind astfel elevilor posibilitatea de a servi o masă caldă și de a participa la activități de aprofundare a noțiunilor studiate. Programul național de sprijin al elevilor prevede burse de asistență social în sumă de 1.000 de lei/ lună pentru copiii care provin din sistemul de protecție, bursa socială de 550 lei/lună, bursa de studiu de 450 lei/lună, bursa de merit de 470 lei/lună și bursele de performanță, în sumă de 500 de lei/lună, dar și garantarea transportului gratuit al elevilor pentru toate tipurile de transport, pe tot parcursul anului calendaristic. Nu în ultimul rând, este necesară modernizarea disciplinelor școlare pentru un învățământ funcțional.

Pentru toate acestea avem nevoie de siguranță: siguranța unui loc de muncă, de educație în siguranță și de susținerea activă a familiilor cu copii. Pentru că PSD are grijă de siguranța românilor și a maramureșenilor”, a declarat candidatul PSD Maramureș pentru Parlamentul României, Cosmin Butuza.

Biroul de presă al PSD Maramureș

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

 1. Bercean Sidonia - Melania

  Nu stiam ca acest Cosmin Butuza,cel cu celebrul plural,, tricoae” este un atat de mare pedagog. Este la fel de priceput la educatie precum sefii sai pe linie de educatie: Gabriel Zeteasi Marce Ciolacu. Dar, indicatii stie sa dea acest Butuza, candidat pentru Parlament ,pe listele PSD Maramures. Fara a avea pregatire in domeniul instructiv- educativ se pronunta, neavizat fiind asupra starii invatamantui romanesc la ora actuala acuzandu-l pe presedintele Iohannis ,recte guvernul Orban ca su creat hahos in educatie. Il ataca pe domnul presedinte Iohannis, in contextul in care acesta din urma ,profesor fiind a indeplinit functia de inspecor scolargeneral adjunct. Adica acest Butuza,cu lscunele sale educationale vinde castraveti gradinarului,presedintelui ,care alaturi de comisia de invatamant de la nive preziidential a elaboratPactul pentru Educatie, lansand conceptulRomania educata.Asa ca domnul lButuza este pe langa subiect, pronuntandu se asupra unor probleme pe care nu le stapaneste.A acuza ca presedintele di Guvernul a creat jsos in invatamant nu este decat o petarda electorala pesedista, a unui ins aflat in afara sistemului educational. Adica vom ajunge in situatia in care toti sa ne pricem la toate. De aceea merg lucrurile atat de grozav in Romania.Rolul specialistilor il iau niste oportunisti insetati de putere, care dau din coate pentru ase catara in ierarhia politica. PSD Maramures are profedori competeni care nu au avut loc pe listele parlamentare,Zetea preferand anonimii si nespecialistii,din ratiuni numai de el cunoscute.Halal,promovare!

  Reply
 2. dan

  Bautuza asta scrie ca trebuie sa scrie, de genul ca de Craciun fiecare om are dreptul sa taie porc (indiferent daca si l-a crescut sau nu), ca toti copiii trebuie sa aiba tablete (habar nu are ca tableta este un telefon mai rasarit, nu un calculator si ca internetul nu a patruns in fiecare catun in doar 6-7 luni), ca trebuie sa transportam copiii dintr-un loc in altul cu masini speciale (fara a gindi ca multe scoli ar trebui redeschise, chiar cu numar de copii mai mic) dar, dar, dar pornind de la o relansare a potentialului economic al tarii, nu de la vorbe goale. Nu de la texte marca Vlasin care promite, de parca ar avea in curte solutiile, nu de la vorbe de papagal gen Zetea.
  AM MAI REMARCAT CA LIMBA ROMANA ATIT DE FRUMOASA II RABDA PE TOTI.
  Vae victis

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2