Costul real al scaderii numarului de experti IT: o crestere cu 200% a costurilor de recuperare in urma unui atac cibernetic

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

laptopMarile companii care se lupta sa atraga experti IT priceputi platesc, in final, pana la de trei ori mai mult pentru a-si reveni in urma unui incident de securitate cibernetica, se arata intr-un comunicat de presa al Kaspersky Lab remis, joi, AGERPRES.

Acesta este unul dintre rezultatele-cheie ale unui raport recent Kaspersky Lab, bazat pe sondajul “Riscuri de securitate IT in companii — 2016”, derulat de companie in colaborare cu B2B International, in randul a peste 4.000 de reprezentanti ai companiilor din 25 de tari.

In afara impactului masurabil asupra bugetului, un procent semnificativ dintre companii remarca o crestere a salariilor, o reducere a numarului de experti si nevoia de mai multi specialisti in domeniu. Luand in calcul complexitatea infrastructurii IT, nevoia de conformare la reglementarile in vigoare si dorinta de a proteja activele afacerii, companiile vor sa-si dezvolte informatiile din domeniul securitatii. De fapt, pentru o treime dintre companii, perfectionarea specialistilor in securitate reprezinta una dintre primele trei motivatii pentru investitii suplimentare in securitatea IT.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2