Costumul de vanatoare al lui Ceausescu, adjudecat la 700 de euro

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Costumul de vanatoare care a apartinut lui Nicolae Ceausescu a fost adjudecat, miercuri seara, la suma de 700 de euro la licitatia “Epoca de aur”, organizata de Artmark, informeaza AGERPRES.

Costumul de vanatoare a fost realizat de firma Eduard Kettner si a fost insotit de certificat RA-APPS. La licitatie au fost cumparate si cizmele de vanatoare marca Atlas-65 si sapca de vanatoare ale lui Ceausescu, la 700 de euro, respectiv la 400 de euro.

Intre loturile adjudecate s-au numarat si: o palarie a Elenei Ceausescu, tip melon, marca “Intreprinderea de blanarie Vidra-Orastie”, din lana – la 800 de euro, plic si pantofi cu toc din piele de culoare verde tot ai Elenei Ceausescu – la 600 de euro, un set format din tava si vaza cu monograma Nicolae Ceausescu – la 500 de euro, o macheta tractor daruita de “Uzina Tractorul Brasov” lui Nicolae Ceausescu – la 400 de euro. Toate aceste obiecte au avut certificate RA-APPS.

De asemenea, au fost cumparate: o papusa primita cadou de catre cuplul Ceausescu – la 15 euro, o sticla cu pepsi, provenind din stocul de protocol (cc. 1980) – la 50 de euro, o fotografie privata, de colectie, cu Elena Ceausescu intr-un moment de relaxare (1959) – la 200 de euro, o fotografie de presa infatisandu-l pe Nicolae Ceausescu alaturi de Fidel Castro (Bucuresti, 1972) – la 350 de euro, doua fotografii personale, reprezentand-o pe Elena Ceausescu pe plaja, – la 450 de euro, doua tomuri “Las Bases”, cu dedicatia presedintelui Argentinei Juan Peron pentru Nicolae Ceausescu (1973), – la 800 de euro.

La licitatie au fost adjudecate si cateva obiecte inedite: doua indicatoare de telefon urban si de Posta Telegraf-Telefon-Radio (circa 1970-1980), – fiecare la 100 de euro, doua pachete de tigari marca “Litoral” si “Pescarus” – 25 de euro, un sapun “Oana” din anii 1980 – la 10 euro, o hartie igienica produsa de Fabrica de hartie Busteni in anii ’80 – la 10 euro, un carnet de bonuri pentru alimente (3 ianuarie 1945) – la 75 de euro.

Cele mai bine vandute loturi ale licitatiei au fost o tapiserie din lana reprezentandu-i pe sotii Ceausescu alaturi de parintii lui Nicolae Ceausescu si un covor din lana “Erou al Neamului” reprezentandu-l pe Nicolae Ceausescu (cca 1975), fiecare la 1.600 de euro, un satin chinezesc primit de familia Ceausescu cu ocazia ultimei vizite in China in octombrie 1988 – la 1.200 de euro.

Marti, Artmark a organizat Licitatia de arta postbelica si contemporana, cele mai bine vandute loturi fiind lucrarile: “La fereastra” de Ion Tuculescu si “Portes” de Horia Damian, la 14.000 de euro, respectiv la 10.000 de euro.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *