Costuri mai mari pentru accesarea programului “Prima Casa”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Costuri mai mari pentru romanii care vor sa obtina o locuinta prin programul “Prima Casa”. ING Bank a decis sa creasca avansul cerut clientilor de la 5% la 10% din valoarea locuintei. Specialistii nu se asteapta ca si alte banci sa ceara un avans mai mare, insa cred ca dobanzile s-ar putea majora.

Am decis ca avansul pentru creditele Prima Casa sa fie de 10%, pentru a asigura accesul la produsul “Prima Casa” mai multor clienti. Un alt motiv al cresterii avansului este modificarea strategiei programului “Prima Casa”. Potrivit acestor modificari, in cazul finantarii imobilelor construite sau consolidate de mai mult de 5 ani, garantia statului este redusa de la 50% la 40%”, au aratat oficialii bancii.

Brokerii se asteapta insa ca majoritatea bancilor sa pastreze avansul de 5%.

In prezent, dobanda la creditele noi “Prima Casa” este de circa 2,8% pe an, fiind compusa din cotatia ROBOR la trei luni, la care se adauga marja bancilor de 2 puncte procentuale.

Anul acesta s-au alocat pentru programul “Prima Casa” peste 2,8 miliarde de lei. Banii ajung pentru acordarea a peste 30.000 de credite.

De la lansarea Programului “Prima Casa” in anul 2009 au fost acordate aproape 204.000 de credite, cu o valoare totala de 35 de miliarde de lei, anunta Digi24.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2