Costurile tratarii diabetului s-au dublat in ultimii 20 de ani

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

diabetes-care1Costurile tratarii diabetului s-au dublat in ultimele doua decenii, in SUA, conform unui studiu realizat de Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDCP), informeaza Reuters citata de Agerpres.

Un pacient suferind de diabet cheltuieste in prezent cu 2.790 de dolari pe an mai mult pentru tinerea sub control a acestei boli decat cheltuia in 1987, iar mai mult de jumatate din aceasta suma este cheltuita pe medicamente.

‘Oamenii trebuie sa fie constienti de cresterea substantiala a costurilor asociate diabetului, ce a fost partial determinata de preturile mai mari pe care le au medicamentele mai noi”, sustine Xiaohui Zhou, specialist in economie din cadrul CDCP, coordonatorul acestei analize.

Zhou si colegii sai au comparat datele privind cheltuielile asociate diabetului pentru anii 1987, 2000 — 2001 si 2010 — 2011. O analiza realizata in 1987 pe 22.538 de diabetici indica faptul ca aceste persoane cheltuiau mai mult cu 2,588 de dolari pe an pe servicii medicale si medicamente decat persoanele care nu sufereau de diabet. In 2000 si 2010, conform unor analize realizate pe un esantion mai mare de diabetici (in jur de 39.000), cheltuielile suplimentare suportate de persoanele care sufera de aceasta boala au crescut cu 4.205 de dolari si respectiv cu 5.378 de dolari.

De asemenea, conform analizei, 55% din cheltuielile pentru tinerea sub control a acestei maladii se indreapta spre achizitia de medicamente.

Costurile tratarii diabetului au crescut, conform concluziilor acestui studiu, pentru ca pacientii folosesc in prezent o medicatie mai variata dar si pentru ca pretul acestor medicamente a crescut la randul sau.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2