COVID 19: Controale masive ale politistilor maramureseni la diverse unitati economice

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au intensificat in aceasta perioada actiunile pentru a verifica daca administratorii au suspendat activitatea de servire si consum a produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice in cadrul restaurantelor, hotelurilor, cafenelelor sau altor localuri publice.

De asemenea au fost efectuate verificari in domeniul jocurilor de noroc, ingrijirii personale, stomatologiei si in centre comerciale, potrivit Politiei Maramures.

Astfel, pe parcursul acestor zile au fost verificati 168 de operatori economici din Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Seini, Targu Lapus, zona Cavnic, dar si de pe raza comunelor Satulung, Ardusat si Coas, stabilindu-se ca administratorii au inchis, iar spatiile nu sunt deschise publicului si nu deruleaza activitati comerciale.

In ceea ce priveste operatorii economici care deruleaza activitati in domeniul comertului cu produse alimentare si nealimentare si in domeniul produselor farmaceutice, ca urmare a verificarilor efectuate, politistii au aplicat 25 de sanctiuni contraventionale pentru nereguli prevazute de O.U.G. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale si Legea Nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

Valoarea amenzilor aplicate a depasit suma de 90 000 de lei. De asemenea, peste 9.000 de lei au fost ridicati in numerar.

Politistii vor continua activitatile privind verificarea modului in care sunt respectate masurile adoptate pentru prevenirea raspandirii COVID 19, dar si pentru protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, mai transmit reprezentantii IPJ.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2