COVID – Maramureșenii din străinătate așteptați să se vaccineze în țară

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români sau străini cu drept de ședere în România, care au început procesul de imunizare în alt stat și se află pe teritoriul Romaniei atunci când trebuie să li se administreze doza a doua de vaccin, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis instrucțiunea care să reglementeze vaccinarea persoanelor respective, în centrele fixe, fără programare în platforma electronică.
„Menționăm că vaccinarea cu a doua doză se va realiza cu același tip de vaccin, iar planificarea administrării rapelului pentru cetățenii care au primit doza întâi pe teritoriul altei țări se va realiza prin alegerea unui centru de vaccinare din România. Beneficiarul va contacta reprezentanții centrului ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul. Persoanele respective trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.
După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare”, precizează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.
Este binecunoscut faptul că vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA). Maramureșenii sunt îndemnați să raporteze reacțiile adverse avute după administrarea vaccinului.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *