COVID -Vor reveni restricțiile în două localități din Maramureș

Nu a durat foarte mult bucuria absenței restricțiilor în localitățile Maramureșului. Azi, 11 aprilie, Petrova si Grosi sunt localitățile din Maramureș unde vor reveni restricțiile, decizia urmând a fi luată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Ambele localități au rata de infectare mai mare de 3, respectiv 3,30 la Petrova și 3,15 la Groși. Aproape de acest prag este și localitatea Câmpulung la Tisa, care azi, 11 aprilie, are o rată de infectare de 2,83.

În scenariul galben, deci cu rată de infectare între 1,5 și 3/1000 de locuitori, se mai află localitățile Săcel, Remetea Chioarului, Valea Chioarului, Băsești, Mireșu Mare, Băița de sub Codru, Recea, Baia Mare, Baia Sprie, Cavnic, Ardusat, Desești, Boiu Mare, Tăuții Măgherăuș, Copalnic Mănăștur și Cicârlău.

Maramureșul a ajuns la o rată de infectare de 1,22, fiind printre județele României care încă se află pe culoare verde, alături de Gorj, Harghita și Suceava. În ultimele 14 zile la nivel de județ au fost confirmate 635 de cazuri de coronavirus, numărul maramureșenilor care până acum au trecut prin boală fiind acum de 19.729 persoane. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 26 de noi îmbolnăviri, respectiv a fost anunțat un singur deces. Numărul pacienților vindecați și externați din spital a ajuns la 3642 persoane. În spital avem 153 de maramureșeni, din care nouă sunt internați la Terapie Intensivă, respectiv doi sunt intubați.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu