Craciun in Maramures: “Viflaimul”, “Steaua”, “Sorcova” si “Plugusorul” la Muzeul Satului din Baia Mare. Evenimente vor fi si in: zonele Codru, Chioar, Lapus si Maramuresul Voievodal

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

“Craciun in Maramures” ajunge anul acesta la cea de-a XI-a editie, urmand sa se desfasoare in perioada 18 – 28 decembrie 2019. In agenda actiunii se regasesc vernisaje, conferinte, concerte de colinde, spectacole si alte activitati specifice sarbatorilor de iarna, care vor avea loc atat la Muzeul Satului din Baia Mare cat si in alte locatii din cele patru zone etnografice ale judetului Maramures: Tara Codrului, Tara Chioarului, Tara Lapusului si Maramuresul Voievodal.

Cele mai asteptate manifestari ale acestei editii vor avea loc in data de 21 decembrie 2019, la Muzeul Satului din Baia Mare, unde cei prezenti se vor bucura de colinda copiilor, de interpretarea ”Viflaimului”, de umblatul cu ”Steaua”, ”Sorcova” si ”Plugusorul”, precum si de prezentarea gastronomiei specifice sarbatorilor de iarna din Maramures.

Gazde in Muzeul Satului vor fi Consiliul Judetean Maramures, Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara, Ansamblul Folcloric National ”Transilvania”, Centrul Judetean pentru Promovarea si Conservarea Culturii Traditionale ”Liviu Borlan” Maramures si unitati administrativ teritoriale din judet.

Foto: Arhiva//ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2