“Craciun in Maramures”: Traditii si autenticitate

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

craciun-in-maramures-2014-1In 17 decembrie, Muzeul Satului din Baia Mare, gazduieste evenimentul “Craciun in Maramures”, organizat de Consiliul Judetean Maramures in colaborare cu primariile din judet.

Anual, inaintea sarbatorilor de iarna, Muzeul Satului din Baia Mare, insufleteste traditiile Craciunului prin diferite datini si obiceiuri care inca se pastreaza cu sfintenie in Maramures.

La eveniment vor fi prezenti sute de colindatori din toate colturile Maramuresului, care vor aduce vestea cea mare a Nasterii lui Isus. Intr-o atmosfera a satului maramuresean si un iz de sarbatoare, maramuresenii si turistii sunt asteptati cu bunatati pregatite de gazde. Nu vor lipsi carnatii, caltabosi, jumarile si desigur o tocana traditionala si un pahar de palinca.

Oaspetii prezenti asista si la intreg ritualul ce are loc in momentul sacrificarii porcului de Craciun, intocmit ca la carte.

Evenimentul este dedicat tuturor maramuresenilor si doritorilor sositi in Maramures sa-si petreaca sarbatorile de iarna intr-un mod autentic.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *