Crearea de noi locuri de parcare, o prioritate a primarului Ovidiu Nemes

PNL

Amenajarea de parcari se numara printre prioritatile administratiei sighetene si a primarului Ovidiu Nemes. Deja, de la inceputul anului, au fost create 200 noi locuri de parcare.

Iar zilele urmatoare, sighetenii vor beneficia de cateva zeci de locuri de parcare noi. Primaria Sighet, prin Serviciul Public de Gospodarire Urbana, a hotarat sa amenajeze peste 60 de locuri de parcare, o parte dintre ele pe strada Avram Iancu, in fata Policlinicii, iar o alta parte in Parcul Gradina Morii.

La inceputul acestui an, in municipiul Sighetu Marmatiei existau 442 de locuri de parcare. Situatia a fost una extrem de dificila in conditiile in care in oras sunt inmatriculate peste 10.000 de autoturisme. Numarul locurilor de parcare insa a crescut semnificativ de la inceputul anului, cu aproximativ 200. Chiar zilele acestea se lucreaza la amenajarea a peste 60 de locuri de parcare, o parte dintre ele pe strada Avram Iancu, in fata Policlinicii, iar o alta parte in Parcul Gradina Morii.

In parcul Gradina Morii lucrarile sunt pe ultima suta de metri. S-au rebordurat toate aleile, urmeaza sa se amenajeze spatiul verde si in ultima faza sa fie asternut un nou covor asfaltic. Vor fi in total aproximativ 60 de locuri de parcare, o parte din ele amenajate pentru un complex comercial din zona iar celelalte in alte doua parcari construite de catre Primaria Municipiului Sighetu Marmatiei.

Cele doua parcari amenajate de catre primarie vor aduce un plus de noutate pentru municipiu. Pentru a nu renunta la imaginea de spatiu verde a fost amplasat un pavaj putin mai diferit decat cel obisnuit.

„Am vrut sa pastram cadru parcului si am hotarat sa punem un pavaj mai special, in care va creste si iarba. Am experimentat acest stil de pavaj la o parcare de la Gradinita Nr. 8, unde a dat roade asa ca am incercat cat de cat sa pastram si spatiul verde”, a mentionat Ioan Sustic, directorul Serviciului Public de Gospodarire Urbana.

Aproape de finalitate sunt si lucrarile de constructie a parcarii din fata Policlinicii din Sighet.

„Pe strada Avram Iancu am dezvoltat acea zona cu parcari. Avem in jur de 25 de locuri noi de parcare. Suntem in faza finalizarii si cred ca astazi sau maine vom incheia lucrarile. Era imperios necesara pentru ca se bloca circulatia si am amenajat locuri de parcare atat pe Avram Iancu, cat si pe colt cu Pintea Viteazul”.

Societatea de Gospodarire Urbana isi propune ca in urmatoarele doua-trei saptamani sa deruleze lucrarile la parcarea care se doreste a fi amenajata in spetele Administratiei Finantelor Publice Sighet.

Din cele putin peste 400 de locuri de parcare, 175 au fost cu plata si 267 fara plata. Reprezentantii administratiei publice locale arata ca in prezent, capacitatea locurilor de parcare s-a ridicat in jurul a 600 de locuri de parcare. Dintre acestea, un numar de 240 sunt cu plata, iar in viitorul apropiat se vor finaliza si celelalte. Primele strazi pe care se intentioneaza acest lucru sunt Gheorghe Sincai, Avram Iancu si Pintea Viteazul, in functie de cum vor fi semnalizate si marcate. In tot acest timp se va implementa sistemul vanzarilor de tichete si ca perspectiva de viitor se doreste extinderea capacitatii locurilor de parcare cu plata pe raza municipiului.

De la inceputul acestei luni a fost implementata la nivelul municipiului Sighetu Marmatiei posibilitatea de parcare cu plata prin SMS. In acest sens s-a efectuat o campanie de informare din partea serviciilor direct implicate, s-au montat indicatoare cu locurile in care se afla astfel de parcari si cu modalitatea de plata explicata pas cu pas.

Conform noii Hotarari de Consiliu Local numarul 7/2014, parcarile din municipiul Sighetu Marmatiei inscriptionate, marcate si cu indicatoare vizibile de parcare cu plata, functioneaza pe baza achizitionarii de tichete de la magazinele sau chioscurile din Sighet, pe baza de abonamentelor intocmite la Primaria Sighet, dar de luna aceasta si pe baza platii prin SMS a parcarii. Regulamentul de functionare a serviciului de plata a parcarilor prin autotaxare este clar si concis explicat prin intermediul noilor indicatoare.

Politia Locala a inceput deja sa-si faca treaba, asa ca atrage atentia soferilor asupra faptului ca sunt pasibili de amenzi in conditiile in care nu folosesc nicio modalitate de autotaxare.

„Referitor la plata prin SMS, acest program este conectat la un aparat performant in care este instalata o aplicatie conectata prin wireless la o imprimanta pe care politistul local o poarta cu el. Acel bon este aplicat soferului pe masina intr-un loc vizibil, iar el are posibilitatea ca in 48 de ore sa plateasca jumatate din minimul amenzii contraventionale, ceea ce inseamna 25 de lei”, a declarat Iulian Bandean, agent superior in cadrul Politiei Locale Sighetu Marmatiei.

Ionut POPA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

4 Comments

 1. Pinochio

  Vrea sa le faca in Baia Mare?! Altfel nu inteleg de ce ati pus fotografie din Centrul Vechi. Al municipiului Baia Mare.

  Reply
  1. chupaccabra

   e inca o mostra de profesionalism a la Ziar MM, inca o dovada ca a face jurnalism sau a fi ospatar, sudor,lacatus mecanic e aceiasi branza. Trebuia pusa o poza din Municipiul Sighetul Marmatiei sau o poza cu Dl Primar de acolo. daca ar fi pus o poza chiar cu respectivele locuri de parcare create, trebuia sa ne minunam. Adevarul este, ca e greu in zilele noastre sa primesti o poza via Smartphone. Articol bun, dar din pacate materialul fotografic ce il insoteste are in comun doar parcarea. ce sa o mai intindem, comoditate si delasare. nu stiu ce pazeste redactorul sef.

   Reply
 2. ioan

  Ionut, ia spune si cum te striga mamica. Inaltimea sa caltabosu de nemes si-a tras consiliere noi? ca asta suna cam a laudatio , dac sti ce e aia. E un text de fatuca amorezata sau platita intre doua deplasari la orase pretine. E buna ..brava, mai scrie, io citesc, dilau si diugu la fel , numa sa nu cazi in falci la the baimarean. Naaaaa, n-ai cum am uitat, asta e setat pe Baia Mare. In rest no coment. Toti este buni si face treaba.

  Reply
  1. dilau

   mai ioane, pe diugu cenzura si lauda kakista l-au facut sa renunte de buna voie.dilau mai citeste, mai greu ce-i drept, la cit il duce capul.auzi, macar odata-n viata n-ai vrea sa fim de acord?.asta cu prioritatea locurilor de parcare chiar e tare, prietenu ovidiu chiar ar putea propune sa fie inclusa in statul pnl. ce zici?.

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1