Creasta Cocosului, obiectiv turistic din ce in ce mai vizitat de turisti (FOTO)

home camp2
home camp2
home camp2

creasta cocosSunt multi cei care aleg sa fuga de forfota vietii de la oras si cel mai cautat loc pentru relaxare este fara doar si poate Creasta Cocosului din Muntii Gutai. Un loc din Maramures care a aparut in mii de fotografii pe care le-au facut cei care au ajuns macar o datain zonasi cine a ajuns pentru prima data pe Creasta sigura va reveni si a doua oara. Pentru ca sa ajungi pe Creasta ai de parcurs un drum destul de lung, dar nu unul care sa iti puna la grea incercare calitatile fizice, poate doar pe ultima portiune din traseu.

Insa odata ajuns pe Creasta orice neplacere fizica ai avea aceasta dispare ca prin minune la vazul formatiunilor de piatra. Salvamontistii recomanda totusi celor care aleg sa mearga pe Creasta prudenta, sa nu se abata de la traseul marcat, mai ales ca in zona sunt vipere. Ca sa ajungi la obiectivul turistic mai sus amintit trebuie sa treci prin locuri extrem de frumoase, ai ocazia sa vezi stane cu ciobani si caini ciobanesc mioritic.

cocos

“Vara creste numarul de turisti care ajung la Creasta Cocosului. E normal sa fie asa. Ce le recomandam turistilor este echipament minim de munte sa aiba, sa fie atenti la vipere, ca acum au aparut si in zona noastra, sa nu se abata de la marcaj. Iar acolo sus, pe creasta sa nu se catare fara sa fie asigurati”, a explicat Remetean Ioan, presedintele Asociatiei Salvatorilor Montani Baia Mare.

Rezervatia naturala Creasta Cocosului a fost declarata arie protejata prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000 aparuta in Monitorul Oficial al Romaniei Nr. 152 din 12 aprilie 2000. Rezervatia se intinde pe o suprafata de 50 de hectare, este situata la o altitudine de 1200 m. Punctul cel mai inalt al Crestei are 1450 m. Vorbim in fapt despre o grupare de stanci ascutite, potrivit wikipedia, cu o forma crenelata intinzandu-se pe o lungime de 200 de m pe directia NV – SE.  La baza Crestei se afla Poiana Boului.

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *