Credinta ca lipsa de calciu cauzeaza pete albe pe unghii este un mit

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

unghiiCredinta populara potrivit careia petele albe de pe unghii sunt cauzate de deficitul de calciu si ca problema poate fi rezolvata prin cresterea aportului de minerale este gresita, da asigurari medicul german Ulrike Junius-Walker, subliniind ca unghia este formata din calciu numai intr-un procent de 0,2 la suta, scrie agentia DPA citata de Agerpres.

Medicul de la Institutul de Medicina Generala de la Medizinische Hochschule Hannover a precizat ca unghia in intregul ei este alcatuita din 100 pana la 150 de straturi subtiri. Se crede ca traumatismele minore cum sunt o lovitura sau leziuni usoare pot cauza modificari de culoare, ca urmare a formarii unor pungi mici de aer in structura unghiei, scrie DPA.

Exista cazuri in care lipsa calciului este un factor dar acestea sunt foarte rare. Intr-un studiu de caz din 2004 a fost descoperit un pacient cu deficit sever de calciu care prezenta benzi orizontale albe pe unghii. Prin administrarea de calciu, benzile albe de pe unghii au disparut.

Cu toate acestea, in cazul in care o persoana nu este grav subnutrita si are pe unghii mai degraba pete decat benzi albe, aceste pete nu au nimic de-a face cu deficitul de calciu, a subliniat Junius-Walker, citat de DPA.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2