Crestere cu 8,9% a volumului de lemn exploatat in Romania, in 2018

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Volumul de lemn exploatat raportat de operatorii economici atestati in exploatarea forestiera a crescut cu 8,9% in 2018, comparativ cu anul precedent, cand lemnul rotund a inregistrat cea mai mare majorare in volum de exploatare, de 12,2%, potrivit Institutului National de Statistica (INS), informeaza AGERPRES.

Conform datelor statistice, publicate luni, in cursul anului trecut, s-a inregistrat o crestere cu 8,8% a volumului de lemn rotund exploatat, marja in care ponderea cea mai mare au avut-o speciile de foioase (62,8%), in timp ce speciile de rasinoase au acoperit 37,2%.

De asemenea, dintre speciile de foioase, lemnul de fag a consemnat ponderea cea mai mare, respectiv 34% din totalul lemnului rotund exploatat.

Potrivit INS, in anul 2018 fata de 2017, s-a inregistrat o urcare cu 8,8% a volumului de lemn rotund, datorata in principal speciilor rasinoase care au avut o crestere de 12,2% cu o pondere de 37,2% in volumul de lemn rotund exploatat, precum si speciilor de foioase, dintre care fagul si stejarul, care au inregistrat, impreuna, o crestere de 11,2%, cu pondere de 44,2% in volumul de lemn rotund exploatat.

Principala destinatie a lemnului rotund a fost reprezentata de busteni, in proportie de 52,8%, urmata de lemnul pentru foc in proportie de 34,7%, noteaza sursa citata.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2