Crestere de doua cifre a inmatricularilor Dacia in Europa, in luna februarie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Inmatricularile de autoturisme noi Dacia in Europa (Uniunea Europeana plus tarile EFTA) au crescut cu 12% in luna februarie 2017, pana la 33.159 unitati, in conditiile in care piata auto europeana a crescut cu 2,1%, a anuntat joi Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), informeaza Reuters.

De asemenea, pe primele doua luni ale acestui an inmatricularile de autoturisme noi Dacia in Europa au crescut cu 10,8%, pana la 66.905 unitati.

La nivel general, un numar de 1,114 milioane autoturisme au fost inmatriculate in Europa in luna februarie 2017, in crestere cu 2,1% fata de luna februarie 2016. Este insa vorba de o incetinire semnificativa a ritmului de crestere dupa un avans de peste 10% in luna ianuarie, o consecinta a scaderii vanzarilor pe mai multe mari piete de pe continent, subliniaza ACEA.

Piata auto europeana a fost sustinuta luna trecuta de cresterea cu 6,2% a inmatricularilor in Italia si un avans de 15% in Olanda. In schimb, pe piete mari precum Germania, Franta si Marea Britanie, vanzarile de autoturisme au scazut cu 2,6%, 2,9% si respectiv 0,3% in luna februarie, o luna care in mod traditionala este una slaba pentru piata auto.

“Notabila a fost performanta noilor state membre UE (crestere de 15,9%), care au contribuit in mod pozitiv la rezultatele regiunii”, subliniaza ACEA.

In randul constructorilor generalisti, marii castigatori au fost Fiat, cu o crestere a vanzarilor de 8,3%, si grupul francez Renault, cu o crestere de 5,3%. In schimb, vanzarile Volkswagen au scazut cu 7% si inmatricularile Peugeot au scazut cu 3,7%.

Pe primele doua luni ale anului, piata auto europeana a inregistrat o crestere de 6,1%, cu 2,137 milioane de vehicule inmatriculate.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *