septembrie 17, 2021

Crestere surprinzatoare a productiei industriale a Germaniei in august

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
A long time exposure picture shows the nuclear power plant in Grohnde, Germany, March 5, 2013. Picture taken March 5, 2013. REUTERS/Fabian Bimmer

Productia industriala a Germaniei a inregistrat o crestere surprinzatoare in luna august, dupa doua luni de scadere, ceea ce sugereaza ca prima economie a Europei ar putea evita intrarea in recesiune in trimestrul al treilea, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Conform datelor publicate marti de Oficiul federal de statistica, productia industriala a crescut cu 0,3% in luna august comparativ cu luna iulie, peste estimarile analistilor care mizau pe o scadere de 0,1%. Cresterea surprinzatoare din luna august se explica in special printr-o crestere a productiei de bunuri intermediare si bunuri de capital, a precizat Ministerul Economiei.

De asemenea, Oficiul federal de statistica a revizuit si cifrele pentru luna iulie, cand productia industriala a Germaniei a inregistrat o contractie de 0,4%, in loc de o scadere de 0,6% cum s-a anuntat initial.

In ritm anual, productia industriala s-a contractat cu 4% in luna august, dupa un declin de 3,9% in luna iulie, o cifra mai buna decat scaderea de 4,3% preconizata de analisti.

Datele privind productia industriala vin la o zi dupa ce autoritatile de la Berlin au anuntat ca in luna august comenzile noi din industrie au inregistrat o scadere peste asteptari. Comenzile pentru bunuri ‘Made in Germany’ au scazut cu 0,6% in luna august comparativ cu luna iulie, iar cererile pentru bunuri de capital au scazut cu 1,6%. Scaderea este mai ampla decat estimau analistii intervievati de Reuters care mizau pe un declin de 0,3%.

“Avand in vedere ca productia industriala ne ofera o imagine de ansamblu mai buna asupra evolutiei economiei in trimestrul al treilea, este posibil sa sustinem ideea ca economia germana va evita la limita intrarea in recesiune”, sustine analistul VP Bank, Thomas Gitzel.

Economia germana s-a contractat cu 0,1% in trimestrul aprilie-iunie 2019 si o noua contractie in trimestrul al treilea ar insemna o recesiune tehnica. Ministrul de Finante, Olaf Scholz, declara saptamana trecuta ca Germania va putea face fata unei crize economice, dar a adaugat ca nu se asteapta la o recesiune la fel de grava precum cea din 2008/2009.

Saptamana trecuta, principalele institute economice din Germania si-au revizuit estimarile de crestere pentru anul acesta si anul viitor, dand vina pe cererea globala modesta pentru produse manufacturate si incertitudinile provocate de disputele comerciale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. john szabo

    am biletul de rereintoarcere pe19 Martie din China nu stiu daca voi putea scapa.cu respecte un Romin

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2