Cresterea alocatiilor va fi discutata cu FMI si CE

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Eugen-TeodoroviciDublarea alocatiilor pentru copii si resursele necesare pentru aplicarea acestei masuri vor fi discutate cu reprezentantii Fondului Monetar International si ai Comisiei Europene cand vor veni, in iunie, la Bucuresti, a declarat ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, la postul de televiziunea Romania TV, transmite Agerpres.

“Anul acesta gasim banii necesari pentru a acoperi aceasta alocatie. Si pentru anul viitor vom gasi aceste resurse. Discutia se va purta desigur si cu Fondul Monetar International si cu Comisia Europeana, pentru ca vor veni la Bucuresti in aceasta luna, spre finalul ei. Cei de la FMI sau Comisia Europeana doresc sa vada de unde contrabalansezi o masura aplicata cu altceva… “, a spus Teodorovici.

El a precizat ca exista locuri de unde se pot taia cheltuieli pentru a suporta cresterea alocatiilor.

“Avem de unde sa taiem, ca si cheltuieli, fara sa afectam investitiile. Suntem intr-o situatie in care mai putem sa umblam acolo in anumite zone unde s-au cheltuit banii nejustificat, in special in adminstratia centrala, si cheltuielile legate poate si de functionare. Trebuie regandit si sistemul in sine. E nevoie sa si centralizam o parte din achizitiile publice pentru care nu mai trebuie sa cheltuim foarte multi bani. Sunt modele europene”, a explicat ministrul Finantelor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2