Cresterea calitatii vietii pentru 510 someri, un proiect marca HHC Romania

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

cursuriPeste 500 de someri, persoane cu o situatie dificila, vor participa la cursuri de intruire organizate de Hope and Homes for Children Romania  in parteneriat cu Judetul Sibiu  si SC ROGEPA SRL Baia Mare, in cadrul proiectului ”Sansa la ocupare a persoanelor din zone foste industrializate”.

“Au fost selectate cursuri ca sa le crestem sansa de a se angaja sau sa-i ajutam sa-si deschida o afacere. In acest moment avem mai multe grupuri formate, pentru lucratori comerciali si zidari. Noi credem ca o sa derulam cu success aceste cursuri”, a declarat Liliana Marinescu.

Pe langa cursurile de calificare, somerii din nord-vestul tarii vor beneficia de servicii de informare si consiliere, acces pe piata muncii si sprijin in vederea angajarii. Scopul proiectului este dezvoltarea capacitatilor si abilitatilor grupului tinta pentru a le facilita accesul si reintegrarea pe piata muncii.

Durata proiectului este de 9 luni si are ca obiectiv general dezvoltarea masurilor active de ocupare adresate unor grupuri de persoane cu o situatie dificila pe piata muncii la nivelul regiunilor Nord-Vest, Centru si judetul Hunedoara.

Beneficiile proiectului

510 beneficiari, someri de lunga durata din care 255 femei si 130 tineri, vor beneficia de evaluare complexa, informare si consiliere, asistare/mediere;

510 beneficiari, someri de lunga durata, vor participa la cursuri de instruire, certificate CNFPA;

510 beneficiari vor beneficia de subventii pentru cursanti pe perioada derularii cursurilor;

10 beneficiari vor fi premiati pentru cel mai bun plan de afaceri, in urma asistentei furnizate pentru demararea unei intiative antreprenoriale;

37 beneficiari, someri de lunga durata, vor fi angajati direct prin proiect.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole