Cresterea inflatiei loveste in buzunarele romanilor

PNL

Guvernul PSD-ALDE da cu o mana si ia cu doua. Asta in cazul bugetarilor. Pentru ca in cazul salariatilor din privat, ia cu doua maini fara sa dea nimic. Politicile guvernamentale au dus rata inflatiei  la 5,2% in aprilie, cel mai mare procent de crestere din iunie 2013, cand inflatia a fost de 5,32%.

Ca efect, populatia ramane cu mai putini bani in buzunar, iar valoarea cosului zilnic creste de la luna la luna. Majorarile salariale, multe facute din pix in domeniul bugetar, aproape sunt anulate de cresterile de pret. Salariatii din mediul privat vad cel mai bine acest efect. Cu salariile ramase la nivelul anului 2017 sunt obligati sa plateasca mai mult pentru tot ceea ce consuma.

Fructele proaspete s-au scumpit cu 13,91% fata de decembrie2017, in timp ce citricele au urcat cu 11,32%, iar gazele naturale cu 10,19%. Pretul carburantilor, care se reflecta in toate produsele, s-a majorat cu 3,9% in aprilie, fata de decembrie 2017.

„Vorbim de un trend pe care specialistii l-au anticipat  din momentul in care PSD-ALDE  a inceput sa arunce pe piata cu promisiuni nesustenabile. Acoperim cheltuielile din imprumuturi externe, in timp ce investitiile sufera. Anul trecut, Romania s-a imprumutat cu peste 10 miliarde de euro. In primele 7 luni de Guvernare PSD-ALDE, tara a imprumutat 553 de euro pe secunda.

In acest an s-a mai facut un imprumut de 2 miliarde de euro de la bancherii straini, cu costuri mai mari decat alte tari din regiune, de exemplu Ungaria sau Cehia. Efectele acestei politici le vom plati cu totii. Deficitul comercial al Romaniei a ajuns la un nivel ingrijorator. Consumam mai mult din import, ceea ce inseamna ca neglijam productia autohtona”, a declarat deputatul USR de Maramures, Vlad Durus.

Romanii care au rate la banci sunt loviti de doua ori. Indicele ROBOR, in functie de care se calculeaza dobanzile la majoritatea creditelor in lei, a urcat de la 0,73 (noiembrie 2016) la 2,74 saptamana trecuta.

USR Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. mmm

    vai da cum va permiteti sa aveti un alt punct de vedere legat de economie, altul decat cel al lui Dragnea, marioneta Dancila, si acolitii din PSD … ii doare pe aia fix in cot de inflatie, de ROBOR … chiar intreba cineva zilele astea ca cine o sa plateasca datoriile pe care le face PSD, ne-am indatorat saptamanile astea exagerat de mult … oare cine, ca PSD sigur nu … guvernare de 2 lei … o sa ajungem la sapa de lemn… partid de abjecti corupti, uitati-va la dragnea ca da interviuri cum ne rade in fata – in mintea lui ne zice ma pi..s pe voi fraierilor …

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1